Vaniljepudding med bringebærsaus

Mange har kanskje nyttårsforsett om å spise sunnere og mindre søtt, men det har ikke jeg! Joda, jeg spiser ikke så usunt på hverdagene og tar heller ikke av med det som er søtt i helgene, men noe eksplisitt forsett har jeg nok ikke. Og litt må man unne seg, også! Så her er oppskriften på min SUPERenkle vaniljepudding som bare trenger litt tid i kulden for å bli fin og fast i formen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

en boks (en liter) vaniljesaus
en pose gelatinpulver
noen ss vann

Ha vaniljesausen i en kjele og varm opp (på middels varme under røring, ellers kan det brenne seg i bunnen). Rør ut gelatinpulveret i en bolle med bittelitt lunkent vann (følg instruksjon på posen) og la det svelle i noen minutter (blandingen skal være nokså seig) før du heller i den varme vaniljesausen litt etter litt. Rør umiddelbart godt, slik at gelatinen blir godt fordelt, før du heller alt oppi en fin form/bolle (som puddingen skal serveres i). La det stå kaldt i minst to-tre timer (men gjerne over natten) før servering.

Bringebærsaus er godt og enkelt tilbehør til en slik pudding, og det er ikke mye som kreves for å tilberede en slik saus, heller. Du trenger:

rundt 100 gram (frosne) bringebær
50 gram melis
2 ss sitronsaft

Om du bruker frosne bær, tin disse opp før du kjører bær, melis og sitronsaft i en blender. Vips ferdig saus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11 kommentarer

Siste innlegg