Pie time

Jeg synes det er supergy lage mat, og p grunn av allergi mot f.eks. fisk og egg m jeg vre litt oppfinnsom noen ganger - maten skal jo vre god, mettende og nogenlunde sunn, i tillegg til vre allergikervennlig. Veganmisjonen er en matblogg som baserer seg p vegansk mat, og siden hverken fisk eller egg inngr i de oppskriftene finner jeg mye inspirasjon der.

I gr prvde jeg meg p polentapai, dog uten gulrot og purre. Siden jeg ikke har noe i mot spise kjtt eller andre animalske varer brukte jeg picnicskinke og spinat som fyll sammen med polentasausen, og s drysset jeg over litt hvitost. Yum!

For lage pai trenger du selvflgelig en paiform, og jeg brukte en med 25 cm i diameter. Denne oppskriften tillater ikkeen mindre form, bare s det er sagt.

Paibunn:

2,5 dl vanlig hvetemel
1/2 dl grovmalt hvetemel
1 ts salt
100 g smr (brukte vanlig Melange)
1/4 dl kaldt vann (ca.)

Polentarre:

5 dl vann
1 dl polenta
krydderposen fra en nudelpakke (evt. to teskjeer buljong, som Veganmisjonen skriver)
Evt. litt melk

Fyll:

en halv boks Picnicskinke (ca. 150 g, kan ogs bruke f.eks. kylling)
(frossen) spinat etter nske (jeg mlte ikke)
revet ost

Paibunnen m p plass frst. Bland det trre i en bolle, smelt smret og bland sammen. Det kan hende du m ha ekstra vann eller mel for oppn nsket konsistens. Jeg fr aldri til kjevle ut paideig siden den bare smuldrer, s jeg legger hele klumpen i paiformen og jevner ut med en sleiv. Det blir godt uansett.


En litt grovere paibunn.

Fordel skinke og spinat noenlunde jevnt utover deigen. Om spinaten er frossen er ikke det noe problem, for den tiner mens paien stekes i ovnen.

Kok opp vann og buljong i en kjel, tilsett polenta og rr til du har en klumpfri rre. Min ble tykk veldig fort, s jeg tilsatte litt melk i tillegg for at det ikke skulle bli polentagrt. Hell rren over i paiformen slik at det blir jevnt fordelt med rre, skinke og spinat. Riv litt ost og fordel over.


h polentarre, you look so good!

Sett midt i ovnen p 200 grader i 25-30 minutter, og la paien avkjles (ca. 10 minutter) fr servering. Bon apptit!


Jeg kom ikke p fotografere fr det var bare et stykke igjen...

All re til Veganmisjonen for (grunn-)oppskrift!

10 kommentarer

Madde K.K

10.02.2015 kl.19:45

Nam, det s godt ut!!

nsker deg en fin uke :)

siribokoholiker

10.02.2015 kl.20:08

Nammis, s himmelsk godt ut :D la til denne paioppskriften p favorittlinken min. Vil teste ut :D

- Siri

Silje S. Lopez

10.02.2015 kl.20:10

NAM ! Ser kjempe godt ut :D Ha en fin kveld

Iselin Rene

10.02.2015 kl.21:27

Det s godt ut :)

Anita

10.02.2015 kl.22:23

Nam s godt!

www.thestylishcupcake.com

Emilie-Therese

11.02.2015 kl.00:12

Nam!

Ingeborg Marie

11.02.2015 kl.08:22

Nam, det s godt ut.. :)

Little Miss Sunshine

11.02.2015 kl.09:14

Madde K.K: Det smaker godt, ogs :-) Takk det samme!

Little Miss Sunshine

11.02.2015 kl.09:15

siribokoholiker: Kjempeenkelt og godt, s du br absolutt prve :-)

Little Miss Sunshine

11.02.2015 kl.09:15

Silje S. Lopez: Hihi, takk!

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits