Når høsten kommer er det visst tid for lam, kanskje mest i form av fårikål, men det er jo så mange andre måter å bruke denne typen kjøtt på! Likevel, lammekjøtt er ikke det billigste, men de siste par ukene (inneværende inkludert) har Bunnpris hatt 400 gram lammekjøttdeig til 29 kroner, og det er jo ganske overkommelig. Coop Obs! har 4 pakker kjøttdeig, enten storfe eller lam, på tilbud til 100 kroner totalt, det vil si 25 kroner pr. pakke.
Et tips fra mamma er å lage boller av lammekjøttdeig, for så å koke dem sammen med kål – superenkel fårikål uten masse fett og bein – men dagens oppskrift er en lammegryte med klart preg av høst.
Du trenger:
400 gram lammekjøttdeig (eller kjøtt om du har tilgang på dét)
200-300 gram kantarell (eller annen sopp)
en løk
2 dl eplejuice (-most eller hvitvin kan også brukes)
en boks creme fraîche
ganske mye dill, her må du bare smake deg frem (jeg brukte tørket, men det er sikkert bedre med friske urter)
1 ts salt
0,5 ts pepper
Brun kjøttdeigen og sett den til side. Hakk opp løk og kantarell før du freser dette raskt med litt olje i en gryte. Ha så kjøttdeigen i gryten og tilsett eplejuice. La det koke i ca. 5 minutter. Rør inn creme fraîche, dill, salt og pepper, og la det småkoke i 5-10 minutter. Servér med kokte poteter (og tyttebærsyltetøy for den som liker sånt).
Ikke noe tyttebær å spore her!
Dette må jeg prøve! Såg kjempe godt ut
Jeg er egentlig ikke så fan av kjøtt, men det så jo litt godt ut
Ønsker deg en fin dag <3
mmh nam takk for oppskrift
Vilde: Ingenting å takke for
buroyfoto: Jeg likte det i alle fall veldig godt, men hver sin smak
Takk for det!
Charlotte Seilen: Takk
Lam er noe av det beste jeg vet, og jeg spiser det med god samvittighet. Det er tross alt lam innenfor norsk kjøttproduksjon som har det best. Så denne oppskriften vil jeg gjerne prøve
– Siri
siribokoholiker: Gjør det