Lammegryte

Når høsten kommer er det visst tid for lam, kanskje mest i form av fårikål, men det er jo så mange andre måter å bruke denne typen kjøtt på! Likevel, lammekjøtt er ikke det billigste, men de siste par ukene (inneværende inkludert) har Bunnpris hatt 400 gram lammekjøttdeig til 29 kroner, og det er jo ganske overkommelig. Coop Obs! har 4 pakker kjøttdeig, enten storfe eller lam, på tilbud til 100 kroner totalt, det vil si 25 kroner pr. pakke.

Et tips fra mamma er å lage boller av lammekjøttdeig, for  å koke dem sammen med kål – superenkel fårikål uten masse fett og bein – men dagens oppskrift er en lammegryte med klart preg av høst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

400 gram lammekjøttdeig (eller kjøtt om du har tilgang på dét)
200-300 gram kantarell (eller annen sopp)
en løk
2 dl eplejuice (-most eller hvitvin kan også brukes)
en boks creme fraîche
ganske mye dill, her må du bare smake deg frem (jeg brukte tørket, men det er sikkert bedre med friske urter)
1 ts salt
0,5 ts pepper

Brun kjøttdeigen og sett den til side. Hakk opp løk og kantarell før du freser dette raskt med litt olje i en gryte. Ha så kjøttdeigen i gryten og tilsett eplejuice. La det koke i ca. 5 minutter. Rør inn creme fraîche, dill, salt og pepper, og la det småkoke i 5-10 minutter. Servér med kokte poteter (og tyttebærsyltetøy for den som liker sånt).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ikke noe tyttebær å spore her!

8 kommentarer

Siste innlegg