hits

Bananbrød

Brune bananer er kanskje ikke så fristende i og for seg, men om du lager bananbrød så er det nesten bedre jo brunere de er! Jeg skrev ned denne oppskriften fra @spisoppmaten på Instagram, en konto som opplyser om hvordan man skal kaste minst mulig mat, resirkulere riktig og bare være litt mer miljøbevisst i hverdagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

3 brune bananer
2 dl fint speltmel (eller bare vanlig hvetemel, som jeg brukte)
2 dl havregryn
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 dl melk
3 ss olje

Mos bananene og rør inn resten av ingrediensene. Fordel røren i en kakeform (jeg brukte et lite rektangel, men du kan også bruke en brødform) og stek i midten av ovnen på 180 grader. I brødform kan det fort ta ca. 45 minutter før kaken er ferdig, har du i en kakeform tar det kortere tid (ca. 35 min). For å sjekke om brødet er ferdig setter du en spiss kniv et godt stykke inn. Er kniven klissete når du tar den ut, må den stå litt lenger i ovnen. Hvis ikke, er den ferdig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om det er mandag, er det vel lov å kose seg litt?

16 kommentarer

Victoria

17.09.2018 kl.09:56

Denne oppskriften må jeg prøve! Har laget det en gang, men da var oppskriften veldig innviklet - så denne ser god ut :-)

Little Miss Sunshine

25.09.2018 kl.20:04

Victoria: Dette var superenkelt - litt som å lage bananpannekaker men i ovnen :-)

Janne

17.09.2018 kl.13:04

det skal jeg søren meg lage nå med en gang. takk for oppskrift<3

Little Miss Sunshine

25.09.2018 kl.20:04

Janne: Ingenting å takke for :-D

Iselin Renée

17.09.2018 kl.17:22

Jeg har hatt lyst til å prøve bananbrød lenge, men aldri fått surret meg til det. Veldig kjekt at man kan bruke opp de overmodne bananene også :D Selv pleier jeg å fryse bananene når de blir modne, så jeg kan bruke de til å lage is og smoothies :)

Little Miss Sunshine

25.09.2018 kl.20:03

Iselin Renée: Så lurt, takk for tips! :-)

Celine

17.09.2018 kl.18:27

Mums!

Little Miss Sunshine

25.09.2018 kl.20:03

Celine: :-D

Mina Kanchan

17.09.2018 kl.20:34

Nam, det så kjempegodt ut :) Jeg har tenkt så lenge på å bake bananbrød, men jeg er jo treigheten sjæl så det faller alltid i glemmeboka, men etter å ha sett disse bildene og denne enkle oppskriften må jeg da snart få gjort det :) Takk for at du deler :)

Little Miss Sunshine

25.09.2018 kl.20:03

Mina Kanchan: Bare hyggelig! :-D

Maiken Johnsen

18.09.2018 kl.22:51

mmm, så deilig <3

Little Miss Sunshine

25.09.2018 kl.20:03

Maiken Johnsen: Mhm :-D

Pie in the sky

19.09.2018 kl.19:05

Så deilig! Og veldig lurt for å unngå matsvinn :-)

Little Miss Sunshine

25.09.2018 kl.20:02

Pie in the sky: Ja, synes det er så kjipt å kaste mat!

Rita Westnes

21.09.2018 kl.22:16

Ooh, takk for tips! Har melk som snart går ut på dato, pluss bananer som ikke er fristende å spise alene :-P Men du, ble brødet veldig deigete/fuktig inni?

Little Miss Sunshine

25.09.2018 kl.20:01

Rita Westnes: Det blir jo litt "moist" ettersom man bruker bananer, men jeg synes ikke det ble for deigete/klissete, nei. :-)

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

Kategorier