Bananbrød

Brune bananer er kanskje ikke så fristende i og for seg, men om du lager bananbrød så er det nesten bedre jo brunere de er! Jeg skrev ned denne oppskriften fra @spisoppmaten på Instagram, en konto som opplyser om hvordan man skal kaste minst mulig mat, resirkulere riktig og bare være litt mer miljøbevisst i hverdagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

3 brune bananer
2 dl fint speltmel (eller bare vanlig hvetemel, som jeg brukte)
2 dl havregryn
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 dl melk
3 ss olje

Mos bananene og rør inn resten av ingrediensene. Fordel røren i en kakeform (jeg brukte et lite rektangel, men du kan også bruke en brødform) og stek i midten av ovnen på 180 grader. I brødform kan det fort ta ca. 45 minutter før kaken er ferdig, har du i en kakeform tar det kortere tid (ca. 35 min). For å sjekke om brødet er ferdig setter du en spiss kniv et godt stykke inn. Er kniven klissete når du tar den ut, må den stå litt lenger i ovnen. Hvis ikke, er den ferdig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om det er mandag, er det vel lov å kose seg litt?

16 kommentarer

Siste innlegg