DIY: Blomsterkrone

Jeg elsker blomsterkroner. Ble bitt av basillen da jeg så musikkvideoen til Born to Die av Lana Del Rey, og har kjøpt en på Asos og en på Claire's i Dublin. Men de er mer blomsterbånd uten de store vakre rosene som pryder Lanas hode, så med noen enkle grep laget jeg i dag min egen.

DU TRENGER:

  • limpistol (og limstaver, såklart)
  • hårbånd eller -bøyle, jeg får vondt i hodet av bøyle så jeg brukte et bånd fra H&M.
  • falske blomster, jeg kjøpte disse på Nille.
  • arbeidsoverflate (jeg vil ikke ha lim på bordet, så brukte denne dekkebrikken i plast fra Søstrene Grene).

Først pleier jeg å plassere blomstene løst oppå båndet slik at jeg kan justere avstand etc. før jeg begynner å lime.

Så, mens alle blomstene ligger løst "på plass", begynner jeg å lime på en etter en ved å ha på lim på blomsten og sette den på båndet (og presse i noen sekunder, slik at jeg er sikker på at den sitter fast). Som dere ser er båndet jeg har brukt flatt og i tillegg flettet, noe som utgjør en fin overflate å lime fast på. En etter en limer jeg på blomstene, og så er man ferdig! Fjern evt. limsøl (med limpistol blir det ofte tynne limtråder på båndet) og den er klar til bruk :-)

Kanskje litt misvisende at jeg viser fremgangsmåte med ferskenfargede blomster og har på en med røde roser, meeen jeg lagde to i samme slengen og gadd ikke fotografere begge. Det er jo tross alt fremgangsmåten som er viktig!

//

If you have been reading my blog for a little while, you might have discovered that I am head over heels for Lana Del Rey and her flower crowns as shown in the video for Born to Die. Today I sat down with my glue gun and some fake flowers bought at Nille and made myself a couple of headbands, one of them with red roses shown on the picture above! It is very simple, actually, just glue the pieces together and voilà, you look like Lana (at least head-wise). A hot tip: Place the flowers on the band before you start glueing, that way you won't accidentally misplace a flower (or three) and end up with an uneven result. If that's not what you were aiming for, of course!

8 kommentarer

SUBWAYS

26.06.2013 kl.18:24

Åhh, så søte! Skal prøve det en gang i sommer :)

Yu Lin

26.06.2013 kl.21:19

Så fint! Elsker blomsterkroner, men lager aldri en jeg blir fornøyd med! :(

My Life in Hollywood

27.06.2013 kl.05:35

Det ble utrolig fint!! Håret ditt er også fantastisk :D

Little Miss Sunshine

27.06.2013 kl.12:30

My Life in Hollywood: Tusen takk! :-D

Margrethe

30.06.2013 kl.11:39

Jeg har gjort det samme selv, men med bøyle! Ble ikke så veldig bra resultat (kan være fordi jeg suger i sette opp håret sånn at det passer), men tenkte å prøve med hårbånd. Dine ble veldig fine :)

Little Miss Sunshine

30.06.2013 kl.19:51

Margrethe: Jeg er ikke vant til såpass store blomster, så det er litt uvant, spesielt til hverdagsbruk. Når det kommer til håret MÅ jeg ha det løst, ellers ser det rart ut uansett om det er små eller store blomster, haha! :-)

Margrethe

03.07.2013 kl.13:52

Nå prøvde jeg med hårbånd, og det ble mye finere :)

Little Miss Sunshine

03.07.2013 kl.16:00

Margrethe: Så bra :-)

Skriv en ny kommentarJULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits