Septemberbøker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MADELINE MILLER – THE SONG OF ACHILLES // ★★★★★
“Greece in the age of heroes. Patroclus, an awkward young prince, has been exiled to the court of King Peleus and his perfect son Achilles. By all rights their paths should never cross, but Achilles takes the shamed prince as his friend, and as they grow into young men skilled in the arts of war and medicine their bond blossoms into something deeper – despite the displeasure of Achilles’ mother Thetis, a cruel sea goddess. But then word comes that Helen of Sparta has been kidnapped. Torn between love and fear for his friend, Patroclus journeys with Achilles to Troy, little knowing that the years that follow will test everything they hold dear.” (Goodreads.com)

Etter å ha lest Circe og blitt rørt langt inn i hjerterota så bestilte jeg The Song of Achilles ettersom den var kritikerrost opp i skyene. I starten synes jeg historien gikk veldig sakte og jeg slet litt med fremgangen, men så tok det seg veldig opp (les: krigen om Troya) og når du er ferdig med boken, så gir den “trege” starten mening, for den gir en så sterk kontrast og samtidig dybde til historien. Jeg må innrømme at jeg gråt som et lite barn av slutten, og jeg elsker denne gjendiktningen av historien om Achilles. En virkelig nydelig bok!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STEWART CLARK – BROKEN ENGLISH SPOKEN PERFECTLY // ★★★☆☆
STEWART CLARK – SOMETHING MUFFINS // ★★☆☆☆
STEWART CLARK – DON’T SMELL THE BALLOONS // ★★☆☆☆
Disse tre bøkene samler det Clark kaller “broken English” – det vil si forsøk på engelsk med innslag av morsmål, eller bare veldig tafatt oversettelse. Jeg synes jo oversettelse er veldig morsomt, men disse bøkene ble litt vel enkle for min del. Ja, det er morsomt sånn halvveis ut i den første boken, og så kommer det to bøker til og da er det litt oppbrukt – spesielt når de samme setningene brukes flere ganger! Så dette var midt på treet og under for min del.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JOHN ALLISON – GIANT DAYS, VOL. 3-7 // ★★★★☆
Susan, Esther og Daisy fortsetter sine eventyr på universitetet, og jeg må bare si at denne serien vokser på meg (kan man si det på norsk?). Enkelte historier er litt løsrevne og det er kanskje ikke noe spesifikt driv i serien, men er det ikke litt sånn livet er? Veldig humoristisk og fint om vennskap, kjærlighet og livet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KURTIS J. WIEBE – RAT QUEENS, VOL. 5: THE COLOSSAL MAGIC NOTHING // ★★★★★
Rat Queens er tilbake! Det går så laaang tid mellom hvert nummer at jeg glemmer litt hva som har skjedd tidligere, men WOW, for et nummer! I denne delen av historien får vi en skikkelig twist som du ikke ser komme, og jeg var litt mind-blown på slutten. Nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet til neste nummer kommer…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AARON BLABEY – THE BAD GUYS, EPISODE 1-2 // ★★★☆☆
“They sound like the Bad Guys, they look like the Bad Guys . . . and they even smell like the Bad Guys. But Mr Wolf, Mr Piranha, Mr Snake and Mr Shark are about to change all of that! Mr Wolf has a daring plan for the Bad Guys first good mission. The gang are going to break 200 dogs out of the Maximum Security City Dog Pound. Will Operation Dog Pound go smoothly? Will the Bad Guys become the Good Guys? And will Mr Snake please spit out Mr Piranha?” (Goodreads.com)

Jeg trodde dette var tegneserie for voksne, MEN det er for barn. Relativt små barn. Jeg anser dette som gode bøker for undervisning i engelsk, men for meg, som en 27-årig person med mastergrad i engelsk, så ble det litt simpelt. Men man må kalle en spade for en spade, og jeg tror disse passer veldig godt for målgruppen!


Som nevnt over så gikk det relativt tregt med The Song of Achilles og da hadde jeg rett og slett ikke mot til å gyve løs på en ny, tykk bok med én gang, så da ble det masse tegneserier! Om dere lurer på hvor jeg får tak i alle bøkene, så er svaret såre enkelt: Biblioteket. Ellers hadde jeg vært konstant blakk så mye som jeg leser! Jeg eier såklart mange bøker selv, men spesielt tegneseriene kommer alle fra biblioteket.

Hva leser du for tiden?

PS: Jeg er forresten en aktiv bruker på Goodreads.com, så om du også har en konto der, legg meg til her!

8 kommentarer

Siste innlegg