Junibøker

DET TOK SANNELIG PÅ TIDEN, men her er altså bøkene jeg leste i juni. Det er jo egentlig på tide med bokinnlegget for juli også, men det må vente til jeg er tilbake fra ferie. Jeg drar nemlig til Bulgaria på onsdag ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KHALED HOSSEINI – TUSEN STRÅLENDE SOLER // 428 S. // ★★★★★
“Mariam er bare femten år gammel da hun blir sendt til Kabul for å gifte seg med en mann som er tretti år eldre enn henne. Nesten tjue år senere rammer tragedien femten år gamle Laila, som også blir en del av Mariams ulykkelige familie. Med tiden utvikler de et vennskap som blir like sterkt som mellom mor og datter. Taliban tar over styret i Afghanistan, og kvinnene blir utsatt for større prøvelser enn de noen gang har kunnet forestille seg, men det viser seg at kjærligheten gir uventet styrke.” (Goodreads.com)

Jeg synes utviklingen i islamske land, spesielt i Afghanistan, er UTROLIG interessant, og Hosseinis bøker, denne og The Kite Runner, er virkelig gode skildringer som beskriver samfunnssituasjonen samtidig som de forteller gode, personlige historier (som kan knuse hjertet ditt). Tusen strålende soler er historien om afghanske kvinner, om oppvekst og krig og overgangen til Taliban-styre, om kjærlighet og om ekteskap (som dessverre ikke alltid hører sammen) og mest av alt om vennskap og fellesskap mellom kvinner. En virkelig flott og rystende bok som kommer til å være med meg i årevis fremover (leste The Kite Runner på videregående og den har jeg fremdeles friskt i minne, ti år senere).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BECKY ALBERTALLI – LEAH ON THE OFFBEAT // 343 S. // ★★★★☆
“When it comes to drumming, Leah Burke is usually on beat – but real life isn’t always so rhythmic. An anomaly in her friend group, she’s the only child of a young, single mom, and her life is decidedly less privileged. She loves to draw but is too self-conscious to show it. And even though her mom knows she’s bisexual, she hasn’t  mustered the courage to tell her friends – not even her openly gay BFF, Simon.

So Leah really doesn’t know what to do when her rock-solid friend group starts to fracture in unexpected ways. With prom and college on the horizon, tensions are running high. It’s hard for Leah to strike the right note while the people she loves are fighting – especially when she realizes she might love one of them more than she ever intended. (Goodreads.com)

Fra forfatteren av Simon vs. the Homo Sapiens Agenda (nå filmatisert som Love, Simon) får vi en ny bok som tar utgangspunkt i Simons bestevenn Leah. Som alltid har Albertalli gode skildringer av unge tanker, håp og fortvilelser, men karakteren Leah må jeg si at jeg slet litt med. På én side ser vi en usikker jente som prøver å finne ut hvem hun er og ikke minst hvordan hun skal vise frem hvem hun er, men på den annen side så kommer hun med så mange tanker og kommentarer om og til de rundt seg at det passer liksom ikke overens. JA, jeg vet at man som usikker kan maskere seg med sarkasme og det som kan oppfattes som selvsikkerhet, men dette kom ikke godt nok gjennom for min del. Til tross for dette likte jeg boken veldig godt, og jeg synes dette er et tema vi ikke kan ta opp ofte nok – det er så mange trangsynte mennesker der ute, og vi må bare fortsette å snakke om hvor greit det er at folk er seg selv – samme hvem de er, hvordan de ser ut og hvem de elsker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NOELLE STEVENSON – LUMBERJANES, VOL. 5 // 112 S. // ★★★☆☆

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NOELLE STEVENSON – LUMBERJANES, VOL. 6 // 112 S. // ★★★★☆

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NOELLE STEVENSON – LUMBERJANES, VOL. 7 // 112 S. // ★★★★☆

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NOELLE STEVENSON – LUMBERJANES, VOL. 8 // 112 S. // ★★★☆☆

The Lumberjanes are back! Dette er en nokså quirky tegneserie om en gjeng jenter på sommerleir ved en skog der det ikke bare er søte ekorn og rådyr (for å si det sånn!), og det de opplever er mildt sagt spennende. Og rart. Og litt random? Innimellom er historien litt tilfeldig og løsrevet fra fra resten, men jevnt over er det morsomt. Og rart. Og litt random. Pluss for artige tegninger og nokså sære karakterer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

H. C. ANDERSEN & P. J. LYNCH – THE SNOW QUEEN // 48 S. // ★★★★☆
Da jeg var liten leste jeg Snødronningen i et tykt bind med eventyr av H. C. Andersen, og historien trollbandt meg virkelig. Her er den samme versjonen (på engelsk) med vakre illustrasjoner av P. J. Lynch. En kjempefin bok som tok meg rett tilbake til barndommen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CRAIG THOMPSON – HABIBI // 672 S. // ★★★☆☆
“Sprawling across an epic landscape of deserts, harems, and modern industrial clutter, Habibi tells the tale of Dodola and Zam, refugee child slaves bound to each other by chance, by circumstance, and by the love that grows between them. We follow them as their lives unfold together and apart; as they struggle to make a place for themselves in a world (not unlike our own) fueled by fear, lust, and greed; and as they discover the extraordinary depth – and frailty – of their connection.” (Goodreads.com)

Jeg liker konseptet – hvordan en historie er flettet sammen av flere, med innslag fra Bibelen, Koranen, eventyr og vitenskap. Jeg synes tegningene ble for barnslige til innholdet, og deler av historien ble litt … Jeg vet ikke. Noe var litt off. Kanskje spesielt med fremstillingen av kvinnekroppen og hvordan kvinnen alltid ble koblet til sex. Objektifisering over hele  linja! Mesteparten av tiden var ikke dette noe stort problem, men jeg synes det var litt for påfallende til ikke å nevnes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
JOHN ALLISON – GIANT DAYS, VOL. 1 // 128 S. // ★★★☆☆

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
JOHN ALLISON – GIANT DAYS, VOL. 2 // 128 S. // ★★★☆☆

“Susan, Esther, and Daisy started at university three weeks ago and became fast friends. Now, away from home for the first time, all three want to reinvent themselves. But in the face of handwringing boys, personal experimentation, influenza, mystery-mold, nu-chauvinism, and the willful, unwanted intrusion of academia, they may be lucky just to make it to spring alive. Going off to university is always a time of change and growth, but for Esther, Susan, and Daisy, things are about to get a little weird.” (Goodreads.com)

Juni var tydeligvis måneden for tegneserier! Denne serien er helt ny for meg, og er for en gangs skyld ikke preget av det overnaturlige (ennå?). Jeg likte tegnestilen og de forskjellige karakterene, men de to volumene virket litt uten mål og mening – jeg savnet en rød tråd mellom de forskjellige historiene. Kanskje det kommer etter hvert?

Hva leste du sist?

5 kommentarer
  1. Hva handler Lumberjacks om? 🙂
   Har lest alt av Giant Days, i det siste. Men har vært lite lesing egentlig, har vært stressa my angst og varmt – ikke orket å lest. 🙁 Bokdragen i meg lider!

  2. Den lille Pandaen c:: Som jeg skrev i innlegget: “Dette er en nokså quirky tegneserie om en gjeng jenter på sommerleir ved en skog der det ikke bare er søte ekorn og rådyr (for å si det sånn!), og det de opplever er mildt sagt spennende. Og rart. Og litt random?”. Ganske gøy, med gode karakterer!

   Uff, leit å høre! Håper det blir bedre 🙂

  3. Så mye du har fått lest – godt jobba!
   Jeg liker også “Tusen strålende soler” godt, og synes Hosseini skriver svært godt. Tro det eller ei, men den siste boken jeg leste var faktisk “Og fjellene ga gjenlyd” av samme forfatter – hehe 😀
   – Siri

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg