Jepp, pasta er kanskje min all-time favourite når det gjelder middag, og det er nok fordi man kan variere så mye! Dagens versjon er kjøttfri, veldig enkel og ferdig på omtrent ti minutter.
Her er mengde av hver ingrediens heeelt opp til hver enkelt, for du kan ha så mye brokkoli, sopp og pasta du bare vil, egentlig! Jeg inkluderte derfor ikke noen mengde i oppskriften.
Du trenger:
pasta (jeg gikk for fusilli)
brokkoli, oppkuttet
sopp (jeg brukte kantarell men vil heller anbefale champignon), oppkuttet
2-3 ss margarin
2 ss hvetemel
2-3 dl melk, alt etter hvilken konsistens du er ute etter
Kok pasta som anvist på pakken. Lag hvit saus: Smelt margarin og visp inn hvetemel før du har i melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper og eventuelt andre krydder. Surr sopp og brokkoli i litt smør i en varm panne. Når pastaen er ferdig, ha den i en bolle sammen med brokkoli og sopp, hell over sausen og bland godt sammen.
Riv gjerne litt parmesan over, men retten fungerer også godt uten. Om du vil ha litt mer protein i form av kjøtt, så fungerer kylling godt med disse smakene.
så godt ut☺
ah, så deilig!
Mmm, det der såg utrolig deilig ut!
Ser helt nydelig ut! 🙂
Mums!
Celine: 🙂
Victoria Larsen: Takk 🙂
Amanda K.: Tusen takk 🙂
Benedicte Arntzen: 🙂
julietalivstil: Takk 🙂
Nam, dette så og hørtes skikkelig godt ut! 😀 Pasta slår jo sjelden feil! Vi har lagd omtrent det samme mange ganger, men vi bruker å snike oppi en liten ostebit, eller river over litt parmesan (som du nevner), i hvert fall hvis det er helg 😀
Tattavkvinnene: Litt ost gjør seg alltid 😀
Dette så veldig godt ut! Jeg også elsker pasta 🙂
Pie in the sky: Takk! Pasta er livet <3