Falsk fårikål

Høst er fårikålsesong! Hodekål og lammekjøtt kommer inn i butikkene, og gjerne med en ganske god pris, også. Jeg gikk for budsjettvarianten denne gangen: Kaker av lammekjøttdeig (kjøpt på Obs! for 20 kroner per pakke!) kokt sammen med kål smaker seriøst det samme som the real thing, og det koster en brøkdel av prisen. Du slipper også å deale med bein og fett.

For å lage middag til to trenger du:

400 gr lammekjøttdeig
1 ts salt
0,5 ts pepper
1-2 dl melk

en liten hodekål
hele pepperkorn
mer salt
vann

Bland salt og pepper inn i kjøttdeigen i en bolle, og spe ut med melk til du får en jevn og kjøttkakepassende farse (du kan også bruke egg i farsen som med vanlige kjøttkaker, men jeg er allergisk mot egg så det er ikke et alternativ for meg). Kutt opp hodekål. Legg kål og lammekaker lagvis i en (stor) kjele, og husk å salte mellom hvert lag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Husk også å legge i pepperkorn, evt. ha dem i en beholder (så slipper du å plukke pepperkorn gjennom hele måltidet). Hell så over vann slik at alt blir dekket, og kok i omtrent en halvtime. Server med kokte poteter.

Det går også an å steke kakene før du koker dem sammen med kålen, da blir det litt kortere koketid og kakene ser litt annerledes (kanskje mer delikate) ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Putre-putre!

La oss være helt ærlige: Det fins en del mat som er mer estetisk enn dette! Men så er det da en gang sånn med fårikål, det ser litt stusselig ut, men ååh, det smaker godt, òg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 kommentarer

Siste innlegg