På fredag ville jeg ha spaghetti, meeeen med en vri. La meg presentere… Spinatpasta! Som vanlig driver jeg ikke og måler opp (eh), så ta ingredienslisten med en klype salt. Dette ble middag for to sultne pluss rester til senere, så gjerne se an litt etter hvor mye du/dere vanligvis spiser før du blindt følger oppskriften under.
Du trenger:
ca. 300 gram spaghetti (en tredjedel av en Rema 1000-pakke)
50 gram smør
4 ss hvetemel
3-4 dl melk
200 gram frossen spinat
en boks picnicskinke (eller annen skinke i tilsvarende mengde)
salt og pepper
Sett på vann til spaghetti og tilbered som vanlig. Kutt opp skinke og sett unna til senere (hater å kutte mens jeg må passe ting som står på ovnen).
Lag hvit saus: Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør sammen før du tilsetter melken. Rør så det ikke brenner seg frem til ønsket konsistens. Ha så den frosne spinaten oppi sausen og rør til det er klumpfritt. Tilsett skinken og smak til med salt og pepper.
Sil av vannet av spaghettien og hell pastaen i en serveringsbolle. Tøm over spinatsausen og bland godt – voilà!
To get the recipe for my spinach pasta, use Google Translate.
Oooi, det så deilig ut!! 😮
Så godt det så ut! er så glad i pasta. Gøy å variere med ulike oppskrifter 😀
Spinat er undervurdert!! Så utrolig godt ut 😀
Namnam, dette må da være godt og sunt ;D
– Siri
Det så godt ut, takk for oppskrift 😀
Ooo det ser godt ut <3 Takk for tips 🙂
fotogleden: Bare hyggelig! 🙂
Ingrid: Bare hyggelig 🙂
siribokoholiker: Den hvite sausen er kanskje ikke den sunneste, men det går vel bra en gang i blant! Syntes i alle fall det var veldig godt 🙂
pegas00z: Takk 🙂
Henriette Celin: Takk! Ja, artig å prøve noe nytt 🙂
Ada.: Takk! 🙂