Books of April

Som seg kanskje hør og bør har jeg ikke fått lest så altfor mye denne måneden. Jeg mener, jeg skal levere masteren min til print neste uke, så jeg formelig puster oppgaven min akkurat nå! Likevel, jeg fikk til litt, og ligger jo 16 bøker foran skjema ifølge Goodreads, så jeg trenger ikke akkurat å stresse!

W. SOMERSET MAUGHAM – LIZA OF LAMBETH // 114 S. // ★★★★☆
“Down among the drab slums of Lambeth, eighteen-year-old Liza is the darling of Vere Street. Vibrant and bewitching, she has found an adoring if conventional beau in Tom. When she meets Jim Blakeston, a married man new to the area, she is immediately magnetized by his attentions. But the streets are wise to their illicit, passionate affair and before long the secret is out.” (goodreads.com)

Dette er en veldig kort roman vi leste i forbindelse med litteraturemnet mitt (som seriøst er som en bokklubb der vi leser en ny bok hver uke og møtes for å diskutere den etterpå – elsker det!), og jeg likte den veldig godt. Den ble skrevet i 1897 og er dermed riiimelig gammel, men det var virkelig ingen hindring. Det artigste med Liza of Lambeth er kanskje at dialogen er skrevet på dialekt, altså cockney, noe som kan føre til en smule forvirring, men som for en språknerd som meg bare er interessant. Meg om det… Selve plottet er derimot veldig seriøst, ettersom dette er en beretning om arbeidsklassens virkelighet i viktoriatidens London, på godt og vondt, mest av det siste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JONATHAN LUNA – ALEX + ADA, VOL. 3 // 136 S. // ★★★☆
“The last thing in the world Alex wanted was an X5, the latest in realistic androids. But after Ada is dropped into his life, he discovers she is more than just a robot. Alex takes a huge risk to unlock Ada so she can think for herself and explore life as a sentient android. As Alex and Ada spend more time together, they become closer. But as restrictions tighten on artificial intelligence, Ada feels unsure about her place in the world, and Alex questions being with an android. In this final arc, Alex and Ada struggle against the growing hatred for sentient robots and their human allies. Can they survive what’s around the corner?” (goodreads.com)

Jeg visste ikke at dette var det siste volumet av Alex + Ada, men det fant jeg jo fort ut. De to foregående volumene bygde opp veldig mye spenning, og så kom avslutningen – som tidenes antiklimaks! Det virker litt som om skaperne har funnet ut at “nei, nå må vi runde av, og det litt brennkvikt” og så ble det bare sånn. Veldig lite forklaring på de siste sidene, og veldig “fantastisk” hvordan alt ordnet seg. Selve avslutningen var altså litt skuff, men likte den første delen av volumet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JONATHAN LUNA – STAR BRIGHT AND THE LOOKING GLASS // 76 S. // ★★☆
“When Star Bright, a forest maiden, encounters an evil sorceress who steals her beauty and youth, she must embark on a dangerous journey with her friends, Toad, Owl, and Capybara.” (goodreads.com)

Mer Jonathan Luna, denne gangen har han gjort alt selv (det er altså ikke bare han som laget Alex + Ada). Først og fremst trodde jeg at det var en tegneserie. FEIL, det er bildebok. Så trodde jeg at den var bra skrevet. FEIL, det underholder sikkert en seksåring, men min litterære sans er litt mer utviklet enn som så. Eneste grunnen til at den fikk to stjerner i stedet for én var at bildene var fine. Blæh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STEPHEN COLLINS – THE GIGANTIC BEARD THAT WAS EVIL // 240 S. // ★★★
“On the island of Here, livin’s easy. Conduct is orderly. Lawns are neat. Citizens are clean shaven-and Dave is the most fastidious of them all. Dave is bald, but for a single hair. He loves drawing, his desk job, and the Bangles. But on one fateful day, his life is upended…by an unstoppable (yet pretty impressive) beard.” (goodreads.com)

Og så har vi en grafisk roman som er FANTASTISK! Jeg elsket virkelig denne boken, den er så fantastisk rar og fengende, og tegningene var supre. Og så er det et gigantisk SKJEGG som har hovedrollen! Jaaa ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SCOTT McCLOUD – THE SCULPTOR // 488 S. // ★★★
​”David Smith is giving his life for his art – literally. Thanks to a deal with Death, the young sculptor gets his childhood wish: to sculpt anything he can imagine with his bare hands. But now that he only has 200 days to live, deciding  what  to create is harder than he thought, and discovering the love of his life at the 11th hour isn’t making it any easier! ” (goodreads.com)

Etter at Siri skrev om denne, tok det to klikk før jeg hadde reservert boka på biblioteket. Og om jeg er glad for at jeg gjorde det! Dette er den aller beste grafiske romanen jeg har lest, selv om jeg var overbegeistret for skjeggboka over, også. For en fantastisk historie! Illustrasjonene er kanskje litt enklere enn hva jeg foretrekker, men det gjorde faktisk ingen verdens ting. Jeg leste hele greia på én gang, rett og slett fordi jeg ikke klarte å legge den fra meg, og jeg levde meg så inn i historien at jeg gråt da jeg var ferdig. LES DEN.

 

READING CHALLENGE: 36/60 (60% fullført)
BESTE BOK: The Sculptor av Scott McCloud
VERSTE BOK: Star Bright and the Looking Glass av Jonathan Luna

Jeg leste også halve Mrs. Dalloway og en femtedel av Hawksmoor av Peter Ackroyd, i tillegg til at jeg mangler 50 av den 500-siders boken Kraken av China Miéville. MEN jeg ble altså ikke ferdig, så de får vente til denne månedens bokinnlegg! Hva leste du sist?


I recommend Google Translate for your getting the gist (however, do not trust its grammar, it’s rubbish).

6 kommentarer
  1. Flott oppsummering” Smilte bredt da jeg så at “The Sculptor” sto på listen. Artig at du likte den så godt, og virker som om vi opplevde boken på skremmende lik måte!
   Jeg leste nylig ut “Kobberhansken” av Cassandra Clare og Holly Black. Det er en fantasyserie som de skriver sammen og “Kobberhansken” er andre bok i serien. Flere Harry Potter fans har anbefalt denne serien. Den er nokså mer lettlest enn Harry Potter bøkene, og i begynnelsen fant jeg så mange likheter til Harry Potter at jeg nærmest ble irritert. Men så skjedde en stor vending i historien, og den ble endelig unik på sin egen måte! 🙂
   – Siri

  2. Jeg har ikke fått lest så veldig mye i det siste, nå holder jeg på med boken Lifted skrevet av Wendy Toliver og syns den er spennende enn så lenge 🙂
   Håper du får en flott torsdag! 🙂

  3. har ikke hørt om noen av disse før, faktisk! jeg leser omtrent utelukkende romaner, men the sculptor høres utrolig spennende og ikke minst original ut. Siste boken jeg leste er Anne Franks dagbok og nå har jeg nettopp begynt på M Train av Patti Smith 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg