Makaroniburger

Nytt år, nye oppskrifter. Jeg hater egentlig å lage slike innlegg på denne tiden av året, for det fins jo ikke bra fotolys om ettermiddag/kvelden, og det er jo gjerne da man lager middag…! Men samtidig synes jeg det er gøy å skrive slike poster, så da blir det matoppskrifter likevel.

Makaroniburger, ja. Nok en gang er denne hentet fra Veganmisjonen.com, og nok en gang har jeg gjort noen endringer. Dette ble nok til to sultne voksne (og så spørs det selvfølgelig på hva du velger som tilbehør og hvor mye tilbehør du har). Du ender opp med saftige, krydrede makaroniburgere som metter – og så helt uten kjøtt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

2 dl makaroni (2 dl i ukokt tilstand altså)
3 knuste hvitløksfedd
1 ts buljongpulver
1 ts chilipulver
1 ss oregano
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1,5 dl revet ost
1,5 dl havregryn
litt matolje
litt vann
4-5 ss hvetemel

stavmikser

1. Kok makaroni. Mens pastaen koker, bland hvitløk, buljongpulver, chilipulver, oregano, salt, pepper og et par teskjeer olje i en bolle.
2. Når makaronien er ferdig, hell av vannet og putt makaronien i bollen. Rør med en sleiv slik at krydderblandingen blir jevnt fordelt på makaronien.
3. Tilsett havregryn og revet ost, og bland godt.
3. Bruk stavmikseren slik at du får en slags deig, der du kan beholde noen makaroni i hel tilstand (maks 1/3). Tilsett litt vann og hvetemel og rør godt sammen for å få en god konsistens.
4. Hell litt olje i stekepannen og varm opp på middels til høy varme. Bruk en sleiv eller stor skje og lag kaker som du former i pannen (deigen er litt klissete så vil ikke anbefale å bruke hendene). Kakene får fort en gylden og delikat stekeskorpe, og voilà, ferdig burger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilbehøret ble som dere ser ovnsstekte krydderpotetbåter (brukte dill, basilikum, hvitløkspulver og rosmarin i tillegg til litt havsalt) og dampede gulrotskiver. Kakene kan også godt brukes som faktiske burgere i brød. Oppskrift på hamburgerbrød finner du her.My take on Veganmisjonen’s macaroni burgers. Use Google Translate to get the full recipe!

9 kommentarer

Siste innlegg