Oatmeal cookies

Det er lillelørdag, så da passer det vel med en oppskrift på noe godt?

Som alltid synes jeg det er gøy å prøve nye ting på kjøkkenet, og denne gangen prøvde jeg meg på litt bakst i stedet for den sedvanlige middagsmaten. Havrecookies, uten egg! Og, som vanlig, fant jeg oppskriften på Veganmisjonen.com, men jeg brukte mørk sjokolade i stedet for valnøtter og tørkede tranebær – det første siden jeg er allergisk og det andre fordi jeg hadde ikke noe slikt. Men jeg hadde sjokolade! Gjorde også noen endringer i fremgangsmåte, spesielt med smøret.

Du trenger:

  • 100 g smør
  • 60 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 1/3 ts salt
  • 80 g havregryn
  • sjokoladebiter
  • evt. litt vann for konsistensens skyld

Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smøret og bland med sukkeret. Rør inn mel, natron og salt, bland godt før du tilsetter havregryn og sjokolade. Jeg opplevde at deigen ble litt vel tørr og tilsatte litt vann for å få ønsket konsistens. Når du er fornøyd med deigen former du åtte små boller som du lager flate på en bakepapirkledt stekeplate. Kjeksene skal stekes i ca. 12 minutter, og blir gode og myke (men samtidig faste). 

Nam! Onsdags-/helgekos: Check.

 

TIPS! Du kan også bruke f.eks. Smarties som “fyll”, men de ser ikke så bra ut etter ti minutter i ovnen… Smaker godt, da! 



My take on oatmeal cookies – and no eggs were harmed. The original recipe was published at Veganmisjonen.com a couple of days ago, but I made some changes when it came to both ingredients and procedure. I believe you can make use of Google Translate to get the full recipe!

11 kommentarer

Siste innlegg