Potet- og purresuppe

Jeg liker tanken på Meatfree Monday, og selv om mannedyret ikke er heeelt med (“kjøtt hver dag, jaaa”) så klarer jeg å lure det inn likevel. Suppe er alltid en slager, og i dag prøvde jeg meg på potet- og purresuppe.

Du trenger:

en halv purre, kuttet
tre knuste hvitløksfedd
en margarinklatt
400-500 gram poteter, kuttet i terninger
1 liter vann
3 ts buljongpulver
2 dl melk (eller fløte om du vil ha en fyldigere suppe)
maisennapulver som jevning

Surr purre og hvitløk i smør i en kjele (med plass til minst 2 liter). Hell oppi potetbitene, vannet og buljongpulveret. Kok til potetene er møre. Bruk en stavmikser og mos det hele til en jevn suppe. Tilsett melken og kok opp. Bruk maisennapulver som anvist på pakken om du vil ha en litt tykkere konsistens. Smak tii med salt og pepper, eventuelt mer buljongpulver. Siden dill og gressløk er godt med potet tilsatte jeg også litt av dét. Server med grovbrødskiver med smør, flatbrød eller noe så enkelt som knekkebrød (jeg gikk for det siste).

Fargen er kanskje ikke så lekker, men det skal godt gjøres å få til noe bedre når man bruker potet og purreløk!



I try to introduce Meatfree Mondays in our home, and even though my boyfriend is a major meatlover I seem to get my way. Today, I went for a potato and leek soup.

You’ll need: half a leek (cutted), 400-500 grams of potatoes (in cubes), three garlic cloves (smashed), a bit of butter, a litre of water, three tablespoons of bouillon powder, 2 desilitres of milk (or cream for a richer soup), maisenna (if you want a thicker soup). 

Sauté the leek and garlic with the butter, add the potatoes, water and bouillon and simmer until the potatoes are tender. Use a hand blender and make an even soup without lumps (or, without big lumps, if you’re like me and don’t really care). Add milk and, if you’re not happy with the consistency, maisenna. Season with salt and pepper (or more bouillon powder). As both dill and chives go great with potato, I added some of those as well. Serve with bread or something along those lines.

The colour might not be too delicious-looking, but there’s not much to do when potato and leek are your main ingredients!

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg