Green Christmas

Julen nærmer seg med stormskritt (én måned og 12 dager igjen!) og mange av oss er godt i gang med julegavene. I et par år nå har jeg brukt gråpapir som innpakning, fordi a) det er ikke innsatt med masse farger og dritt som gjør at det ikke kan resirkuleres, b) det gir et gammeldags og, i mine øyne, koselig preg og c) det er billig. I tillegg til gråpapir bruker jeg også for det meste hamptråd. Jeg synes det ser så fint ut! Man kan selvfølgelig også bruke andre typer bånd om man vil det, men jeg pleier å holde meg til hamptråd fordi det er faktisk bare innpakning og skal kastes nærmest umiddelbart uansett hvor fint det ser ut.

I en artikkel på klikk.no kan du lese mer om kildesortering i julen, men jeg velger å poengtere dette med glanset gavepapir:

“Når vi etter en hektisk førjulsuke endelig har nådd klimaks og virkningen av akevitt og ribbefett setter inn, kan det være lurt å forholde seg til én huskeregel. Glanset gavepapir skal ikke i ovnen. Da frigjør du giftige gasser og risikerer dessuten at det oppstår pipebrann.

Det tryggeste er å kaste gavepapiret i restavfallet. Da går det til forbrenningsanlegget og blir til fjernvarme og strøm. De fleste kommuner ønsker ikke gavepapir i papirgjenvinningsbeholderen. Årsaken er at en del gavepapir inneholder mye fargestoffer, leire og papirfiber av lav kvalitet, og derfor er uegnet til resirkulering.” (klikk.no)

I denne artikkelen på Grønn Hverdag sine sider kan du finne flere tips om hvordan du kan gjøre julegaveinnpakningen litt mer miljøvennlig. 

Om du synes gråpapir og hyssing høres ganske så kjedelig ut, her er et par bilder som kanskje får deg til å endre mening! Avispapir er en flott måte å pakke inn pakker på, i tillegg til at det er gjenbruk på sitt beste.

Visste du at glanset papir ikke kan resirkuleres?


What many of us don’t know, is that the flashy, colourful wrapping paper we use for Christmas presents isn’t even recyclable, because it’s stuffed with (poisonous) chemicals. I therefore use brown paper for my presents, because even though it can look kind of boring by itself, it is 100% recyclable and could get quite pretty with a nice bow and a creative touch.

6 kommentarer

Siste innlegg