Look at yourself

Hva ser du i speilet? Ser du jenta du vil være, eller hun du ikke kommer deg unna? Kan du, men hånden på hjertet, si at du liker henne? Om svaret er nei har du noe ugjort. Kanskje er du en av dem som unngår sin egen refleksjon i frykt for å se seg selv. Da har du absolutt noe ugjort. Og du må gjøre noe nå.

Om du nå sitter og venter på at jeg skal fortelle deg hva du skal gjøre, så venter du forgjeves. Jeg er ikke stemmen i det magiske speilet som hvisker at du er den vakreste i landet her, men jeg kan si deg dette: Du er vakker. Du har kanskje kviser, uregjerlig hår, små pupper og kjærlighetshåndtak, men du er deg. Hvem er det som bestemmer hva skjønnhet er? Er det modellbyråer? Er det han ene gutten som kalte deg stygg på ungdomsskolen? Eller er det du selv som kan bestemme? 

Kanskje du allerede i morgen kan stå opp, gå på badet, betrakte speilbildet ditt og tenke: “Hei! I dag er jeg fin!”? Kanskje du kan starte dagen med et smil i stedet for et oppgitt sukk. Kanskje du faktisk dropper den store genseren som skuler så altfor godt og leggings i dag, fordi du har litt ekstra mot – det ekstra motet som skal til for at du smetter inn i de nye buksene. De som sitter sånn akkurat og som viser kroppen din akkurat som den er. For den er fin. Du er fin. Og du er skal aldri tenke noe annet.


(bilder: whi)

Fikk ånden over meg. Knis.

2 kommentarer

Siste innlegg