Ukas musikk #20

Denne uka ble det to album i fokus, nemlig Gossips A Joyful Noise og Prisoner fra The Jezabels. Dette er to album som begge har kvinnelig vokalist, men som befinner seg ganske langt fra hverandre når det gjelder sjanger. Gossip er sterk, rask, dansbar musikk med en del trøkk, mens The Jezabels er en del roligere (men likevel sterk) musikk med såre og/eller sterke tekster og en heeelt fantastisk vokal. Sukk!

A JOYFUL NOISE

Coveret er sjøstygt OG skummelt (SE PÅ DEN HÅNDEN DAAAA!) (ja, hånda er for min del verst), og det var egentlig bare så vidt jeg ville høre albumet da det dukker opp på “What’s new” på Spotify. MEN jeg er derimot glad jeg trykket play, for dette albumet er bra! En av Gossips tidligere hits, Standing In The Way of Control, er en av mine favorittsanger, og et par av låtene på dette albumet, blant annet Casualties Of War og Get Lost, tror jeg kvalifiserer til å komme på lista over sanger jeg liker veldig veldig godt. Eneste minus med plata (bortsett fra coveret) var sangen Love In A Foreign Place, som både tekst- og melodimessig minner mistenkelig om Rihannas We Found Love. Just saying.

 

THE PRISONER


Skjønner ikke helt coveret, hva er den greia på himmelen, en hvit og brun sky som er usannsynlig tydelig? Ellers er det et fint bilde som passer bra sammen med stemningen på plata. Over til musikken, som jo er det viktigste: IT’S AWESOME! The Jezabels har nå kommet med sitt første album etter to EP-er (ved navn She’s So Hard og Dark Storm) og dette er neimen ikke dårligere enn de to foregående utgivelsene! Blant mine favoritter er Rosebud og Horsehead, grunnen til at det ikke er flere er fordi jeg egentlig ikke har hatt tid til å høre så innmari mye på albumet ennå. MEN DET ER BRA OG JEG SYNES DERE SKAL HØRE! Ok?

Julie leker musikkanmelder, mihihi! Neida, men jeg har en tendens til å bli så analyserende av meg og da blir det gjerne litt sånn “saklig” skrevet. Anbefaler i alle fall begge albumene veldig sterkt! 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg