I forrige uke prøvde jeg meg på noe nytt men tradisjonelt, nemlig kjøttpudding – av kylling! Det er veldig enkelt, men tar en del tid i ovnen, så denne oppskriften passer godt en dag der du ikke har det travelt.
Du trenger:
en pakke kyllingkjøttdeig (jeg bruker Rema 1000 sin med både kylling- og kalkunkjøtt)
1,5 dl melk
2 ss potetmel
1 ts salt
0,25 ts pepper
0,25 ts muskat*
0,25 ts ingefær*
* evt. kan du bruke annet krydder, som f.eks. et som er tilpasset kylling, jeg brukte Chicken & Steak fra Santa Maria i tillegg
Sett ovnen på 180 grader. Bland kjøttdeig og salt sammen i en bolle til du får en seig konsistens. Tilsett så potetmel og krydder, og hell i melken litt etter litt. Ha den ferdigblandede massen – som skal være nokså flytende – i en brødform (jeg brukte en på 35 x 10 cm) og sett denne i en langpanne. Ha vann i langpannen så det dekker omtrent 1/3 av høyden på brødformen. Sett så hele greia inn i midterste rille i forvarmet ovn, og la det stå i omtrent en time (litt avhengig av ovnen din).
Puddingen får en lettere gylden farge når den er ferdig. Er du usikker? Ta ut puddingen og skjær for å sjekke fargen på innsiden. KYLLING SKAL IKKE VÆRE ROSA. Her er det bedre å steke litt for lenge enn for lite!
Servér med dampede grønnsaker og kokte poteter, og kanskje en saus av noe slag. Bretagne kyllingsaus er nok god her!
det ser godt ut:)
Det så skikkelig godt ut, nam nam
Så nydelig og god den så ut! 🙂
Oh wow, dette så jo utrolig smakfult ut! Mmm!
Ingrid Kristine: Tusen takk 🙂
elisebr: Tusen takk! 🙂
Elisabeth: Takk 🙂
julietalivstil: Tusen takk!
Hvor mye er “en pakke kyllingkjøttdeig”