Enkelte dager bare gidder jeg ikke gå på butikken, så da blir middagen en liten restefest med det som er tilgjengelig i skuffer og skap fra før. Denne gangen ble det en kjøttfri variant med couscous som hedersgjest!
For å få min variant trenger du følgende:
4-5 poteter
2-3 gulrøtter
en halv purreløk
en kvart gul løk
en boks kikerter
woksaus (jeg brukte en stor pose hoisinsaus)
2 dl couscous
Det fine her er at du bruker det du har. Blomkål og brokkoli, samt mais og paprika hadde også vært godt i en rett som denne. For ikke å snakke om søtpotet! Det er altså bare fantasien og smaken som setter grenser.
Kutt opp alle grønnsaker i små biter og ha i en ildfast form sammen med kikertene. Sett midt i ovnen på 200 grader til gulrot og potet er møre. Mens du venter på grønnsakene koker du opp 2 dl vann (gjerne med litt buljong i). Ta kjelen av platen og ha couscousen i vannet. La stå i fem minutter og så er den ferdig. Vend woksaus og couscous inn sammen med de ferdigstekte grønnsakene og servér, gjerne sammen med sweet chilisaus.
Åh, ser nydelig ut! 😀
Det så veldig godt ut 😀
Så godt det så ut! 🙂
Det så veldig godt ut 🙂
Det så jo kjempe godt ut 😀 Og så enkelt og greit! Er egentlig veldig glad i sånne middager man bare lager ut av det man har. Morsomt å være litt kreativ, og prøve noe nytt i matveien 😉
Det så veldig godt ut 😀 Elsker cous cous <3
Becca Alexandra: Takk! Jeg også, det er så godt og enkelt 🙂
TINANNA: Takk! Ja, veldig enkelt å lage 🙂 Prøver å finne på noe nytt én gang i uka, men det er ikke alltid så lett!
Iselin Renée: Takk! 🙂
elisebr: Takk! 🙂
Anonym: Takk 🙂
Victoria Larsen: Tusen takk!