Grønnsaks- og couscousparty

Enkelte dager bare gidder jeg ikke gå på butikken, så da blir middagen en liten restefest med det som er tilgjengelig i skuffer og skap fra før. Denne gangen ble det en kjøttfri variant med couscous som hedersgjest!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For å få min variant trenger du følgende:

4-5 poteter
2-3 gulrøtter
en halv purreløk
en kvart gul løk
en boks kikerter
woksaus (jeg brukte en stor pose hoisinsaus)
2 dl couscous

Det fine her er at du bruker det du har. Blomkål og brokkoli, samt mais og paprika hadde også vært godt i en rett som denne. For ikke å snakke om søtpotet! Det er altså bare fantasien og smaken som setter grenser.

Kutt opp alle grønnsaker i små biter og ha i en ildfast form sammen med kikertene. Sett midt i ovnen på 200 grader til gulrot og potet er møre. Mens du venter på grønnsakene koker du opp 2 dl vann (gjerne med litt buljong i). Ta kjelen av platen og ha couscousen i vannet. La stå i fem minutter og så er den ferdig. Vend woksaus og couscous inn sammen med de ferdigstekte grønnsakene og servér, gjerne sammen med sweet chilisaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12 kommentarer

Siste innlegg