hits

Kyllingpai med spinatfyll

Jeg er over gjennomsnittet glad i pai, men kun nr jeg lager den selv. Jeg er nemlig allergisk mot egg, og av en eller annen grunn er det liksom egg som er basisen for de fleste typer paifyll. MEN det er jo slettes ikke ndvendig! Tidligere har jeg postet oppskrift p polentapai, og her kommer en annen variant med hvit saus som basis for fyllet, sammen med litt farge i form av spinat. Den grnne fargen gjr kanskje at den ser litt merkelig ut, men smaken veier opp for utseendet - jeg lover!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paibunn:

3,5 dl mel (gjerne blanding av grovt og fint, men gr ogs bra med bare fint)
1 dl kaldt vann
4 ss nytral olje
1/2 ts salt

Bland det trre, ha i vann og olje og bruk en sleiv til f til en fin liten deig. Om det blir litt trt, ha i litt mer olje. Egentlig skal man sette deigen kaldt i omtrent en halvtime, men jeg fant ut at det gr ganske fint om man dropper det. Et lite tips: Legg deigen mellom to bakepapirark nr du kjevler den ut, s blir det mye enklere f den oppi paiformen nr den er flat. Bruk en gaffel til prikke over hele bunnen fr du forsteker den p 200 grader til den er spr.

Fyll:

en kyllingfilet, kuttet i terninger
50 g margarin
3-4 ss mel
2-3 dl melk
5-6 "kuler" frossen spinat
salt og pepper, andre krydder om du vil

Stek kyllingen i litt olje og krydre med noe godt (Chicken & Steak-krydderet fra Santa Maria anbefales!). Smelt margarin i en kjele, rr inn mel og melk og la det tykne. Ha i spinat og rr til det er klumpfritt. Smak til med salt og pepper, og eventuelle andre krydder.

Nr bunnen er spr, ta formen ut av ovnen. Fordel kyllingbitene og hell over spinatsausen. Legg p ost (skiver eller revet, samma det) og stek i 20-25 minutter p 200 grader. La paien hvile litt ("sette seg" som jeg pleier si), og s er det bare hive innp! Vi var litt utlmodige, s den fikk ikke sette seg ordentlig fr vi begynte skjre i den, men allerede ved andre porsjon ble stykkene mye finere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 kommentarer

elisebr

22.03.2017 kl.10:32

S spennende og god den s ut! :)

Little Miss Sunshine

24.03.2017 kl.09:37

elisebr: Takk!

Iselin Rene

22.03.2017 kl.11:31

Det s spennende ut :)

Little Miss Sunshine

24.03.2017 kl.09:37

Iselin Rene: Takk!

Victoria Larsen

22.03.2017 kl.11:44

Ser kjempe godt ut! :D

Little Miss Sunshine

24.03.2017 kl.09:37

Victoria Larsen: Takk!

Benedicte Arntzen

22.03.2017 kl.13:47

s deilig! Ha en super dag <3

Little Miss Sunshine

24.03.2017 kl.09:37

Benedicte Arntzen: Takk!

Ida verland

22.03.2017 kl.21:54

wow dette s jo bde sunt og digg ut!!!

Little Miss Sunshine

24.03.2017 kl.09:37

Ida verland: Ja, det er ikke s verst, alts :-)

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

Kategorier