Tunfiskekaker

Det er visst mange som ikke liker tunfisk, og en god del som ikke har smakt det. Tunfisk er proteinrikt og billig, og jeg synes i alle fall smaken er veldig god. Men jeg er enig i at det minner litt om kattemat utseendemessig, slik som mannedyret mitt påstår. Så, hvordan kan man bruke tunfisk slik at man glemmer kattemat-stempelet? Jo, man lager tunfiskekaker. Det er egentlig moren min som er spesialisten på denne retten, men det er så godt at jeg måtte prøve å lage selv. Denne oppskriften blir til ca. 8 kaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

1 boks tunfisk i vann
en 1/2 pose potetmos med tilsvarende væske
1 dl kokt ris
1 ts salt og 1/2 ts pepper, evt. litt soyasaus (smak til)
nøytral olje til steking

Kok ris som vanlig og lag potetmos som anvist på pakken. Hell av vannet av tunfisken og bland godt sammen med ris og potetmos i en bolle, krydre med salt og pepper. Andre krydder kan også brukes, prøv deg frem (sitronpepper passer for eksempel godt)! Bruk en skje og form til kaker, som du steker på medium varme i litt olje. Server med (mer) ris og tilbehør etter ønske. Her gjorde jeg det enkelt og stekte maiskorn, for jeg orket ikke gå på butikken og kjøpe noe grønt (ehe).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mannedyret mitt, som allerede nevnt betegner tunfisk som kattemat, ga dommen:
“Veldig godt – og originalt!”
Så da vet dere det!

10 kommentarer

Siste innlegg