Vegetargrateng

Nytt år, nye oppskrifter! Det dabbet litt av med den kreative matlagingen før jul, men så satser jeg på at inspirasjonen kommer tilbake. Årets første kjøttfrie middag ble en grateng med pasta, bønner, gulrot og sopp, men det fine er at man kan egentlig putte det man vil i en slik rett. Jeg har – som jeg ofte gjør – tatt utgangspunkt i en oppskrift fra Veganmisjonen (denne, for å være eksakt), men endret litt etter min smak (så, null erter).

(Må forresten beklage bildene: Det er mørkt og ikke så lett å få flotte bilder for tiden!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For middag til to trenger du:

2-3 dl pasta (alt etter hvor mye dere vanligvis spiser)
en boks kidneybønner, avrent
en stor gulrot, i skiver
6-7 champignong, kuttet
4 ss margarin
3 ss hvetemel
3-4 dl melk
tre kvart av en buljongterning
ost
griljermel (kan sløyfes)

Kok opp pastaen, og legg i en ildfastform sammen med gulrot, kidneybønner og sopp. Sett ovnen på 200 grader. Lag hvit saus med margarin, mel og melk, og bruk buljong til smakssetting. Når sausen er ferdig heller du den over resten i ildfastformen og blander godt, slik at grønnsakene er dekket. Legg så over osteskiver og dryss over griljermel, før du setter formen midt i ovnen til osten er gyllen og fin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bon appétit!

14 kommentarer

Siste innlegg