Kyllingkaker med spinat og mozzarella

Kyllingkjøttdeig er billig, smakfullt og veldig anvendelig til hverdagsmåltider. Jeg synes kyllingkjøttdeig er mye enklere å jobbe med enn kjøttdeig av storfe, og jeg ender veldig ofte opp med å lage kyllingkjøttkaker. Og her går det an å variere nesten uendelig! Bruk sursøt saus for en spicy, asiatisk vri, maiskorn og kuttet paprika for en lunsjkakeaktig smak, forskjellige krydder… Bare fantasien og smaksløkene setter grenser. Denne gangen brukte jeg frossen spinat og revet mozzarella i blandingen, og jammen ble ikke resultatet både godt og saftig. Oppskriften blir til 6-8 kaker, alt etter hvor store du lager dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

400 gram kyllingkjøttdeig
150 gram frossen spinat
2-3 ss revet mozzarella/annen ost
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts hvitløkspulver
2-3 ss rapsolje

Først må spinaten tines, enten bare ved å stå på benken en stund før du skal lage middag eller ved å settes i mikrobølgeovnen. Trenger ikke være varm, bare ikke frossen – en jevn masse uten klumper. Ha kyllingkjøttdeigen oppi en bolle sammen med spinat, krydder,ost og olje, og bland godt sammen. Form til flate kjøttkaker som stekes i litt olje på middels varme, til de får en litt gyllen farge og er faste når du klemmer på dem med stekespaden (om kaken gir etter er den ikke gjennomstekt). Serveres egentlig med det du vil (kan nok bli ganske så gode burgere), jeg valgte poteter og rosenkål!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bon appetit!

14 kommentarer

Siste innlegg