Gresskarmuffins

Jeg har latt meg inspirere av amerikanere og deres besettelse med gresskar i oktober og testet ut gresskarmuffins, eller som de sier over dammen; Pumpkin spice muffins. Dette med pumpkin spice har tatt helt av, og det fins visst uendelig mange produkter med "pumpkin spice"-smak. Egentlig er det ikke så mye hokuspokus, for du kan lett lage denne krydderblandingen selv ved å bruke kanel, ingefær, muskatnøtt, allehånde og malt nellik. Og disse krydderne tilsatte jeg i muffins, sammen med en boks gresskarpuré (som dere ikke må kjøpe på Meny, det er superdyrt)! Det blir litt som krydderkake, med en amerikansk vri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til omtrent 16 muffins (i muffinsformer av vanlig størrelse) trenger du:

4 dl hvetemel
1,25 dl sukker
2 ts bakepulver
1 egg (ettersom jeg er allergisk brukte jeg eggerstatningspulver)
3 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
2 ts malt muskatnøtt
1,5 ts malt allehånde
1,5 ts malt nellik
0,75 dl nøytral olje
1-2 dl melk (litt usikker på hvor mye jeg brukte)
en boks/400 g gresskarpuré

Sett ovnen på 175 grader. Bland det tørre godt før du tilsetter resten av ingrediensene, fordel i muffinsformer (fyll omtrent 3/4 av formen) og sett midt i ovnen i 15-20 minutter. Ettersom du bruker såpass mye gresskarpuré blir konsistensen veldig saftig og en del fuktigere enn vanlige muffins. Om de får stå og avkjøle seg ordentlig "setter" de seg mer enn om du spiser dem varme (men spør du meg, er det da de smaker best).

Tips: For en crunchy og spennende overflate, bland sammen 2 ts sukker, 1 ts kanel og en kvart teskje muskatnøtt og strø over muffinsene for steking.
Tips 2: Om du ikke bruker gresskarpuré troooor jeg det kan bli godt med bare krydrene, også! Som krydderkake, altså!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 kommentarer

iselinslund

12.10.2016 kl.08:55

Dem så veldig gode ut, synd jeg ikke liker gresskar :(

Little Miss Sunshine

12.10.2016 kl.19:02

iselinslund: Som jeg skrev i innlegget trooor jeg det går an å lage kryddermuffins ved å sløyfe gresskar og bare bruke krydderne :-) Hver sin smak!

Tessa Bennett ♥

12.10.2016 kl.11:44

Åh, det så godt ut! Jeg har aldri smakt gresskar før, men det ser spennende ut. Kanskje jeg skal prøve ut denne oppskriften og endelig smake på det, takk for tipset! :)

Little Miss Sunshine

12.10.2016 kl.19:04

Tessa Bennett: Gresskar kan brukes til veldig mye forskjellig, det er bare ikke såå enormt utbredt i Norge. Om du vil smake for første gang tror jeg det er bedre med ordentlig gresskar og ikke en masse fra en boks, ser det er gresskar på tilbud rundt om i disse tider :-)

siribokoholiker

12.10.2016 kl.14:38

Nam, dette så veldig godt ut :D Du er så kreativ, og jeg har såå lyst til å bake mer :D

- Siri

Little Miss Sunshine

12.10.2016 kl.19:05

siribokoholiker: Takk! :-) Man finner mye rart på nettet, og det er så gøy å prøve nye ting!

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits