Pasta med spinatpesto

Jeg elsker karbohydrater, spesielt i form av pasta. Og pasta kan varieres p s utrolig mange mter, s n har jeg prvd en ny. Vel, ny og ny, jeg har jo spist spaghetti med pestosaus fr, men da var det butikkjpt pesto, som innebrer pinjekjerner. Og for en som er allergisk mot pinjekjerner, s betd det opphovnede lepper, og nei, ikke p den bra mten. Dette er alts ntteallergikervennlig pesto, basert p spinat for det var p tilbud p Rema 1000 i forrige uke. Det tar NULL tid, koster ikke s mye, men det smaker godt, godt, godt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

spaghetti til to personer

ca. 100 gram frisk spinat (har ikke testet med frossenspinat enn, men det funker sikkert ogs)
2 knuste hvitlksfedd
50 gram solsikkekjerner
50 gram revet parmesan
ca. 1,5 dl olivenolje
sitronsaft
salt og pepper


Kok opp vann og hiv oppi nsket mengde spaghetti. Mens pastaen koker har du spinat, solsikkefr, hvitlk, parmesan og olivenolje i blenderen og mikser det s det blir en fin "rre". Jeg opplevde at den ble for tykk til at blenderen fikk til knuse alt, s jeg mtte tilsette ekstra vske (vann). Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Nr pastaen er ferdigkokt, vender du inn pestoen og voil, maten er servert. Denne pestovarianten kan selvflgelig brukes til andre ting enn p pasta, men det var n slik jeg serverte den denne gangen.

Tips: Om du vil ha mer mat i retten, kan du tilsette for eksempel oppkuttet skinke av et eller annet slag, det synes i alle fall jeg passer til. Kjttdeig trenger heller ikke vre s dumt, da steker du kjttdeigen for seg frst, fr du heller p pestosausen - akkurat som med tradisjonell tomatsaus.

Tips to: Riv over enda mer parmesan - naaaam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 kommentarer

REBECCA HOLDER

21.09.2016 kl.12:42

h NAM, for en ide til noe lage !!

Little Miss Sunshine

22.09.2016 kl.09:29

REBECCA HOLDER: :-D

Henriette Celin

21.09.2016 kl.13:05

Det vil jeg prve :-D

Little Miss Sunshine

22.09.2016 kl.09:29

Henriette Celin: Gjr det! :-D

Benedicte Arntzen

21.09.2016 kl.20:37

s deilig! Ha en super kveld <3

Little Miss Sunshine

22.09.2016 kl.09:29

Benedicte Arntzen: Takk!

Katrine

21.09.2016 kl.21:22

Oj, det var lurt :) Har aldri tenkt over at det er ntter i pesto-saus, har visst mye igjen lre om ingredienser i maten jeg spiser. Men er heldigvis ikke allergisk mot s mye selv :)

Little Miss Sunshine

22.09.2016 kl.09:29

Katrine: De fleste er jo ikke det, og da kan man jo spise alt uten vre ppasselig med sjekke ingredienslister :-) Har vrt allergisk mot ntter, egg, fisk, m.m. hele livet, og da lrer man hva som er i hva!

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits