Tunfiskcurry

Jeg er veldig glad i tunfisk, men bor sammen med en som sammenligner det med kattemat. SÅ jeg prøver da å kamuflere tunfisken på forskjellige måter, for det er faktisk ganske mye næring i det, og så er det veldig billig. En boks med tunfisk i solsikkeolje koster nå under to kroner på Rema 1000 der vi bor!

Etter å ha søkt litt på diverse treningsforum (der overraskende mange spiser tunfisk fordi det er sunt, selv om de synes det smaker fælt...?) kom jeg frem til tunfiskcurry. Oppskriften jeg fant på norsk var derimot litt rar, så jeg googlet "tuna curry" i stedet, og fant mange flere og bedre oppskrifter. Denne har jeg kommet frem til selv, etter å ha mikset flere jeg fant online. Dette blir en utrolig billig middag, jeg regnet meg frem til at det ble ca. 25 kroner for en meget mettende middag til to personer. Til sammen, altså! Du må selvfølgelig ha de forskjellige krydderne, men det har du superlenge av, så det er en god investering!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det du trenger for middag til to personer er:

to bokser hermetisk tunfisk (jeg brukte i olje, men det har egentlig ikke noe å si om det er i vann eller olje)
en boks creme fraiche
1-2 dl melk
krydder: karri, garam masala, chili, paprika, gurkemeie, løkpulver, hvitløkspulver, salt, pepper
ris

 

Sett først på risen, så den står og koker mens du lager resten. Det tar forresten veldig kort tid å lage curryen, så risen kan være så godt som ferdig før du begynner. Creme fraiche og melk blandes i en kjel på lav varme før du tilsetter krydderne. Smak og behag, så smak deg frem mtp. blandingsforhold (jeg brukte mye karri og ikke så mye garam masala, sistnevnte er ganske sterk). Du trenger en del krydder, for creme fraiche og melk sammen smaker ikke så mye. Hell vannet/oljen av tunfisken og bland sammen i kjelen. La det bli gjennomvarmt før du serverer.

Tips: For å gjøre retten litt mer spennende (det ser litt kjedelig ut, I know) så tilsett hakket paprika i curryen, og hakk opp frisk koriander som du drysser over ved servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13 kommentarer

Henriette Celin

24.08.2016 kl.14:12

Elsker curry hvertfall ^^

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:20

Henriette Celin: Samme her :-)

Ida Martine

24.08.2016 kl.15:21

Er ikke så glad i tunfisk, men retten så veldig god ut!

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:20

Ida Martine: Takk for det! Vil tro at også kylling kan brukes med samme type saus, så kanskje det er noe for deg? :-)

katrine

24.08.2016 kl.18:06

det var smart å lage det med tunfisk! :D

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:20

katrine: Takk, vet at tunfisk smaker godt med rømme og da også creme fraiche, så synes det ble en god smakskombinasjon dette her :-)

Karina Larsen

24.08.2016 kl.18:36

Jeg har enda ikke turt å smake tunfisk, men curry liker jeg godt! Ser herlig ut :)

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:19

Karina Larsen: Ikke noe å være redd for, og hvis du ikke liker det... Vel, da vet du det! :-)

REBECCA HOLDER

24.08.2016 kl.21:42

Så utrolig smart. Jeg virkelig HATER tunfisk, men kanskje det hjelper med et krydder som curry. Det så jo faktisk ganske godt ut :)

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:18

REBECCA HOLDER: Hvis du HATER tunfisk, så kan du jo bytte ut med f.eks. kylling, tror det også kan passe sånn smaksmessig :-)

Liv Hege Skaflestad

24.08.2016 kl.21:50

Jeg ELSKER tunfisk! Så dette må jeg virkelig lage :D Har lagret linken din nå <3

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:18

Liv Hege Skaflestad: Så hyggelig, håper det smaker :-)

Liv Hege Skaflestad

25.08.2016 kl.10:31

Det gjør det nok :D

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits