Tunfiskcurry

Jeg er veldig glad i tunfisk, men bor sammen med en som sammenligner det med kattemat. S jeg prver da kamuflere tunfisken p forskjellige mter, for det er faktisk ganske mye nring i det, og s er det veldig billig. En boks med tunfisk i solsikkeolje koster n under to kroner p Rema 1000 der vi bor!

Etter ha skt litt p diverse treningsforum (der overraskende mange spiser tunfisk fordi det er sunt, selv om de synes det smaker flt...?) kom jeg frem til tunfiskcurry. Oppskriften jeg fant p norsk var derimot litt rar, s jeg googlet "tuna curry" i stedet, og fant mange flere og bedre oppskrifter. Denne har jeg kommet frem til selv, etter ha mikset flere jeg fant online. Dette blir en utrolig billig middag, jeg regnet meg frem til at det ble ca. 25 kroner for en meget mettende middag til to personer. Til sammen, alts! Du m selvflgelig ha de forskjellige krydderne, men det har du superlenge av, s det er en god investering!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det du trenger for middag til to personer er:

to bokser hermetisk tunfisk (jeg brukte i olje, men det har egentlig ikke noe si om det er i vann eller olje)
en boks creme fraiche
1-2 dl melk
krydder: karri, garam masala, chili, paprika, gurkemeie, lkpulver, hvitlkspulver, salt, pepper
ris

 

Sett frst p risen, s den str og koker mens du lager resten. Det tar forresten veldig kort tid lage curryen, s risen kan vre s godt som ferdig fr du begynner. Creme fraiche og melk blandes i en kjel p lav varme fr du tilsetter krydderne. Smak og behag, s smak deg frem mtp. blandingsforhold (jeg brukte mye karri og ikke s mye garam masala, sistnevnte er ganske sterk). Du trenger en del krydder, for creme fraiche og melk sammen smaker ikke s mye. Hell vannet/oljen av tunfisken og bland sammen i kjelen. La det bli gjennomvarmt fr du serverer.

Tips: For gjre retten litt mer spennende (det ser litt kjedelig ut, I know) s tilsett hakket paprika i curryen, og hakk opp frisk koriander som du drysser over ved servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13 kommentarer

Henriette Celin

24.08.2016 kl.14:12

Elsker curry hvertfall ^^

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:20

Henriette Celin: Samme her :-)

Ida Martine

24.08.2016 kl.15:21

Er ikke s glad i tunfisk, men retten s veldig god ut!

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:20

Ida Martine: Takk for det! Vil tro at ogs kylling kan brukes med samme type saus, s kanskje det er noe for deg? :-)

katrine

24.08.2016 kl.18:06

det var smart lage det med tunfisk! :D

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:20

katrine: Takk, vet at tunfisk smaker godt med rmme og da ogs creme fraiche, s synes det ble en god smakskombinasjon dette her :-)

Karina Larsen

24.08.2016 kl.18:36

Jeg har enda ikke turt smake tunfisk, men curry liker jeg godt! Ser herlig ut :)

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:19

Karina Larsen: Ikke noe vre redd for, og hvis du ikke liker det... Vel, da vet du det! :-)

REBECCA HOLDER

24.08.2016 kl.21:42

S utrolig smart. Jeg virkelig HATER tunfisk, men kanskje det hjelper med et krydder som curry. Det s jo faktisk ganske godt ut :)

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:18

REBECCA HOLDER: Hvis du HATER tunfisk, s kan du jo bytte ut med f.eks. kylling, tror det ogs kan passe snn smaksmessig :-)

Liv Hege Skaflestad

24.08.2016 kl.21:50

Jeg ELSKER tunfisk! S dette m jeg virkelig lage :D Har lagret linken din n <3

Little Miss Sunshine

25.08.2016 kl.10:18

Liv Hege Skaflestad: S hyggelig, hper det smaker :-)

Liv Hege Skaflestad

25.08.2016 kl.10:31

Det gjr det nok :D

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits