Chana masala

Det ble kjøttfri tirsdag i går, og jeg gikk for indisk kikertcurry, kalt chana masala på indisk (chana = kikert, masala = blanding). Det er superenkelt, tar i underkant 20 minutter å lage OG det koster ikke mer enn tjue kroner – for to personer! Det er billig, det! I tillegg smaker det også meget godt, om jeg får si det selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

olje til steking
en halv løk
tre pressede hvitløksfedd
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskumen
1/2 ts malt gurkemeie
1 god ts malt ingefær
1 ts chilipulver
en boks hermetisk tomat
en boks hermetiske kikerter
1/2 ts garam masala
sitronsaft

Kutt opp løk og stek i olje til den er gyllen og myk. Hiv så oppi hvitløken og surr litt mer. Tilsett koriander, spisskumen og gurkemeie og bland godt, før du så heller oppi den hakkede tomaten, chilipulver og ingefær. Bland og la det småputre i noen minutter før du heller oppi de avrente kikertene. La det koke på lav varme i fem minutter, før du smaker det til med garam masala og sitronsaft. Server med ris og kanskje et deilig naan-brød (de med koriander og hvitløk fra Santa Maria er seriøst SUPERgode). NAM!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16 kommentarer

Siste innlegg