Pai med søtpotet og gulrot

Det har vært stille på oppskriftsfronten en stund, men nå er jeg tilbake! Jeg kjøpte søtpotet til 20 kr kiloen på Rema 1000, og ettersom jeg kjøpte ganske mye måtte jeg være litt oppfinnsom med bruken! I går ble favorittrotgrønnsaken min (eller bare favorittgrønnsaken) brukt i pai. Ettersom jeg er allergisk mot egg har jeg brukt eggerstatningpulver for konsistensens skyld, men om du kan spise egg bruker du selvfølgelig det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

3,5 dl mel (jeg brukte grovt hvetemel)
1 dl vann
4 ss olje
1/2 ts salt

en stor søtpotet (ca. 400 gram)
to mellomstore gulrøtter, revet
en halv løk, finkuttet
fetaost (eller vanlig ost), 100-150 gram
1/2 ts gurkemeie
salt og pepper etter smak
4 egg, eller eggerstatning tilsvarende dette

Bland mel, vann, olje og salt i en bolle slik at det blir en fast deig som såvidt slipper bollen. Mulig du må bruke ekstra vann/olje. Sett deigen i kjøleskapet mens du lager fyllet. Sett ovnen på 200 grader.

Kutt søtpoteten(e) i store biter og sett i mikrobølgeovnen på full styrke i 5-10 minutter, slik at de blir møre. Fjern skallet, og bruk stavmikser til å få en jevn blanding. Tilsett revet gulrot, kuttet løk, fetaost, krydder og egg/eggerstatning, og bland godt.

Ta deigen ut av kjøleskapet og trykk den ut i en paiform. Forstek i rundt 10 minutter til den er sprø og fin, før du fordeler fyllet på bunnen. Sett så formen tilbake i ovnen og stek i rundt 15 minutter til. Bon appetit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


To get the recipe to my yummy sweet potato and carrot pie, use Google Translate.

10 kommentarer

Siste innlegg