Få flere fonter på PC-en

Jeg er ikke akkurat noen wiz på hverken design eller redigering (to sider av samme sak?), men nå har jeg funnet ut noe nytt. Font er forresten skrifttyper. Som dere sikkert visste.

Det startet med at kvdesign.blogg.no postet om at en nettside (thehungryjpeg.com) hadde delt en nedlastbar pakke med gratis fonter  (link her) som bare er tilgjengelig i en viss tidsperiode (fem dager til!). Jeg bare "jaaa, gratis", men så fant jeg ut at jeg egentlig ikke visste hvordan jeg kunne bruke disse nå nedlastede fontene. Så jeg spurte mannedyret, min go-to-PC-viter, som kunne fortelle meg at jeg bare installerte dem på PC-en og så kunne jeg bruke dem. Og jeg bare "Må jeg ha Photoshop? For det gidder jeg ikke" og han bare neida, går sikkert an på PhotoScape, også.

For den som ikke vet om PhotoScape: Et gratis og fullt brukbart bilderedigeringsprogram for deg som ikke har bruk for layers og slikt. Perfekt til å justere litt på lys og kontrast og til å legge på filter. En liten anbefalning fra en som har brukt programmet i sikkert 6-7 år, minst.

Ok. tilbake til historien: Det går an på PhotoScape.

På nettsiden ser du dette:

For å laste ned må du opprette en bruker, noe som er helt gratis. Det du får er en .zip-fil, som du pakker opp ved hjelp av WinZip (et program som egentlig ikke er gratis men som har evigvarende prøvetid. What). Du får da filene i en slik oversikt (i bildevisning):

Nå vet jeg ikke hvordan Photoshop fungerer med hensyn til filtyper, men PhotoScape fungerer kun med filtypen som heter "TrueType font file", forkortet til ".ttf". En rekke av fontene i pakken er derimot av typen "OpenType font file"/".otf". Dette må vi gjøre noe med før vi kan bruke dem i PhotoScape. Bruk siden Everythingfonts filkonvertør (link her), da får du fonten i .ttf-format, men først i .zip-fil. Pakk denne ut i samme mappe som du har de andre fontene i.

SÅ må du installere disse filene. Merk alle fontene du vil ha på PC-en din, høyreklikk og velg "Install".

Det dukker da opp en dialogboks som viser fremgangen, og når den automatisk lukker seg: Voilà, font ivei! Her er et eksempel på en av fontene fra pakken, Confetti:

2 kommentarer

Silje Orre Olsen

26.02.2016 kl.21:09

dødskult! hadde photoscape for lenge siden, før pcen min kræsjet helt. kanskje jeg skal få meg det igjen:)

Little Miss Sunshine

27.02.2016 kl.13:18

Silje Orre Olsen: PhotoScape fungerer kjempebra for meg, i alle fall :-)

Skriv en ny kommentarJULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits