Focaccia

Åh, focaccia, mitt favorittbrød, fylt med deilig olivenolje, fetaost og med et delikat dryss havsalt på. NAM!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

1 l hvetemel
1 pose tørrgjær (50 gram)
5 dl lunkent vann
1/2 ts salt
1 ts sukker
ca. 1 dl olivenolje
fetaost
flaket havsalt (Maldon er best!)
soltørkede tomater
tørket rosmarin

Bland mel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle. Tilsett vannet og lag en tykk, jevn deig. Tilsett et par spiseskjeer av olivenoljen og rør så oljen legger seg rundt deigen. Legg over plast eller et kjøkkenhåndkle og hev i ca. 30 minutter på et lunt sted.

Hell så deigen over i en ildfast form og strø over rosmarin. Trykk nedi tomat og fetaost og dryss over havsalt. Hell over olivenolje så det dekker deigen (i et tynt lag). Etterhev i ca. 10 minutter. Stekes på 180 grader Celsius i ca. 25 minutter, da skal brødet være pent gyllent og gjennomstekt. Og så er det bare å mumse ivei, enten sammen med salat eller alene (eller til alt annet, for focaccia er godt tilbehør nesten uansett). Bon appétit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


My favourite bread, focaccia. Filled with yummy olive oil, feta cheese and a lovely sprinkle of sea salt. YUM! To get the full recipe, use Google Translate.

18 kommentarer

Siste innlegg