Shepherd's Pie

På søndag prøvde jeg en helt ny rett (for meg), nemlig Shepherd's pie. Tradisjonelt lages den med lammekjøtt, men jeg brukte vanlig kjøttdeig av storfe - jeg synes ofte lammekjøtt kan smake litt for mye, vel, ull. Denne retten tar omtrent 30 minutter å lage, eller litt mer om du ikke jukser med potetmosen, slik som jeg gjorde. Porsjonen jeg laget ble nok til to veldig sultne voksne OG en nokså stor frokostporsjon til én dagen etter.

Du trenger:

  • olje til steking
  • en pakke (400 g) kjøttdeig av storfe
  • 3 store gulrøtter
  • en halv løk
  • 3-4 hvitløksfedd (alt etter smak)
  • 2,5 dl buljong (vann+en kvart buljongterning)
  • 2 ss ketchup
  • salt og pepper etter smak
  • maisenna etter behov + vann
  • to poser potetmos + melk, smør og salt etter anvisning på posen
  • revet ost
  • persille til pynt


Fremgangsmåte:

Kutt opp gulrøtter og løk, knus hvitløksfedd og ha det over i en stekepanne med litt olje. Stek til grønnsakene er blanke.

Putt kjøttdeigen oppi pannen og brun den.

Bland i ketchup (eller tomatpuré, om du har det), tilsett så buljongen og la det småkoke.

Bland ut maisenna etter anvisning på pakken og tilsett det i pannen. Rør til innholdet har en tykkere, litt grøtaktig konsistens.

Smak til med salt og pepper.

Tilbered potetmos etter anvisning.

Hell panneinnholdet i et jevnt lag i en ildfast form, legg potetmos i et jevnt lag oppå.

Dryss over revet ost og sett formen i ovnen i cirka tjue minutter. Retten skal få en fin gyllenbrun farge på toppen.'

Dryss over litt persille og servér.


Som mannedyret sa:

"Dette ser jo ordentlig hjemmelaget ut!"

My take on Shepherd's pie. Use Google Translate to get the full recipe!

10 kommentarer

Henriette Celin

18.11.2015 kl.10:40

Så god den så ut! denne må jeg lagre og prøve selv :-D

Norwegian Cupcake

18.11.2015 kl.16:10

Åh, så spennende dette så ut! Fikk sannelig lyst å prøve :-)

Iselin Renée

18.11.2015 kl.16:30

Det har jeg aldri smakt før :)

Little Miss Sunshine

19.11.2015 kl.09:56

Bergensergenser: Det burde du! :-)

Little Miss Sunshine

19.11.2015 kl.09:56

Norwegian Cupcake: Veldig enkelt, så det bør du absolutt :-)

Little Miss Sunshine

19.11.2015 kl.09:57

Iselin Renée: Om jeg ikke husker helt feil er du vel vegetarianer? Fullt mulig å bytte ut kjøttdeig med f.eks.bønner eller kikerter :-)

Iselin Renée

19.11.2015 kl.10:28

Ja det stemmer, må si jeg er imponert over at du husket det :) Ja tenkte kanskje å bytte det ut med en vegansk farsedeig jeg pleier å bruke på pizza og lignende :)

Becca Alexandra

19.11.2015 kl.13:16

Nam, det så kjempegodt ut! Smakte faktisk på pai for første gang i går, og det var sååå godt :-D

Little Miss Sunshine

19.11.2015 kl.19:33

Becca Alexandra: Dette er ikke som en vanlig pai da, det er ikke paibunn :-)

Little Miss Sunshine

19.11.2015 kl.19:35

Iselin Renée: Er jo innom bloggen din jevnlig, så noe setter seg, tydeligvis :-) Så gøy, håper det blir godt!

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits