Spaghetti casserole

Jeg er veldig fan av å ha ting i en form, sette det inn i ovnen slik at osten smelter, og vips – ferdig. Jeg er også veldig glad i pasta bolognese. Så hvorfor ikke kombinere og lage en ny vri på den sedvanlige spaghettien med kjøttsaus?

1. Kok spaghetti som vanlig.

2. Hell av vannet og legg spaghettien i en ildfastform.

3. Stek kjøttdeig (jeg bruker kylling- og kalkundeig fra Rema 1000), og legg i et lag over spaghettien.

4. Enten kan du lage tomatsaus selv (bonuspoeng) eller kjøpe et glass (Dolmio Classico koster rundt fem kroner på Rema 1000 nå!), uansett heller du sausen over kjøttdeigen slik at du nå har tre lag: Spaghetti nederst, kjøttdeig i midten og saus øverst. 

5. Legg over ost (revet er selvsagt best, men det gadd ikke jeg), evt. krydre litt ekstra.

6. Sett midt i ovnen på 200 grader og vent til osten er fin og gyllen.

 

Bon appetit! 



I love putting stuff in a casserole dish, put it in the oven so the cheese melts and voilà, done. I also love pasta bolognese. So why not combine the two and make something new out of the very ordinary spaghetti and meatsauce?

Prepare spaghetti as usual, get rid of the water and put the spaghetti noodles in the casserole dish. Cook some ground meat (I use ground chicken and turkey), and put it on top of the spaghetti in a layer. Either make some tomato sauce youself or buy a glass at the grocery store – either way, the sauce makes the third layer of the dish, so pour that stuff on top of the ground meat. Put some cheese on top, and add some spices if you want. Put it in the middle of the oven at 200 degrees (Celsius) and wait until the cheese is golden and delishious-looking. Bon appetit!

6 kommentarer

Siste innlegg