Kikertburger i hjemmelagde brød

Som jeg tror jeg har nevnt før så har vi kjøttfri middag hos oss i hvert fall én dag i uka. Det går mye i tomat- og blomkålsuppe (som vi begge er veldig glad i), men etter å ha oppdaget kikerter (og ved hjelp av veganmisjonen.com) blir det litt mer variasjon. Et alternativ er kikertburgere med stekt potet og hjemmelagde brød, en sunn type junkfood (som absolutt ikke er junk).

Til 6 litt store burgere (som er for mye for to personer, selv om de spiser mye) brukte jeg:

  • 2 bokser hermetiske kikerter (Rema 1000 sine er best)
  • litt hvetemel
  • litt melk
  • krydder etter smak (jeg brukte en pose nudelkrydder, ingefær og ekstra salt og pepper)

Som dere ser bruker jeg målenheten “litt”, fordi jeg nesten aldri måler noe som helst om jeg ikke baker. Tenk på konsistensen til rå burgere man kjøper i butikk, og bland deg frem! 

Til seks hamburgerbrød trenger du:

  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl grovt mel (brukte sammalt rug)
  • 3 dl melk
  • 25 g rapsolje
  • en halv pakke tørrgjør (25 g)
  • 1 ts salt

TIPS! Om du har i paprikapulver og basilikum i deigen får brødene en fin farge og en ekstra god smak. Dette fungerer flott i pizzadeig, også!

Bland det tørre, vær forsiktig slik at væsken holder ca. 37 grader (bedre for kaldt enn for varmt – for kaldt betyr bare at det tar lengre tid før gjæren setter igang, mens for varmt betyr at gjæren dør) og bland sammen til en jevn deig. Veldig mulig må du bruke mer mel for at deigen ikke skal bli for klissete. Del deigen i seks emner og trill til boller som du presser flate på et stekebrett og la dem heve til dobbel størrelse. Sett ovnen på 200 grader og stek i ca. 10-15 minutter.

Som tilbehør (i stedet for pommes frites) kokte jeg et par poteter, skar dem opp og stekte dem raskt i rapsolje før jeg krydret dem med pommes frites- og piffikrydder. Mellom brødene la jeg et salatblad, en goudaskive og en dæsj sweet chili-saus. Om nom nom!


Once a week, I make dinner without meat in it. A while ago, I made chickpea burgers in homemade buns. To get the recipe in English, try out Google Translate as I am too lazy to do it myself.

10 kommentarer

Siste innlegg