hits

Potet- og purresuppe

Jeg liker tanken p Meatfree Monday, og selv om mannedyret ikke er heeelt med ("kjtt hver dag, jaaa") s klarer jeg lure det inn likevel. Suppe er alltid en slager, og i dag prvde jeg meg ppotet- og purresuppe.

Du trenger:

en halv purre, kuttet
tre knuste hvitlksfedd
enmargarinklatt
400-500 gram poteter, kuttet i terninger
1 liter vann
3 ts buljongpulver
2 dl melk (eller flte om du vil ha en fyldigere suppe)
maisennapulver som jevning

Surr purre og hvitlk i smr i en kjele (med plass til minst 2 liter). Hell oppi potetbitene, vannet og buljongpulveret. Kok til potetene er mre. Bruk en stavmikser og mos det hele til en jevn suppe. Tilsett melken og kok opp. Bruk maisennapulver som anvist p pakken om du vil ha en litt tykkere konsistens. Smak tii med salt og pepper, eventuelt mer buljongpulver. Siden dill og gresslk er godt med potet tilsatte jeg ogs litt av dt. Server med grovbrdskiver med smr, flatbrd eller noe s enkelt som knekkebrd (jeg gikk for det siste).

Fargen er kanskje ikke s lekker, men det skal godt gjres f til noe bedre nr man bruker potet og purrelk!



I try to introduce Meatfree Mondays in our home, and even though my boyfriend is a major meatlover I seem to get my way. Today, I went for a potato and leek soup.

You'll need: half a leek (cutted), 400-500 grams of potatoes (in cubes), three garlic cloves (smashed), a bit of butter, a litre of water, three tablespoons of bouillon powder, 2 desilitres of milk (or cream for a richer soup), maisenna (if you want a thicker soup).

Saut the leek and garlic with the butter, add the potatoes, water and bouillon and simmer until the potatoes are tender. Use a hand blender and make an even soup without lumps (or, without big lumps, if you're like me and don't really care). Add milk and, if you're not happy with the consistency, maisenna. Season with salt and pepper (or more bouillon powder). As both dill and chives go great with potato, I added some of those as well. Serve with bread or something along those lines.

The colour might not be too delicious-looking, but there's not much to do when potato and leek are your main ingredients!

4 kommentarer

spisogspar

27.07.2015 kl.20:28

Det s godt ut :) Prver spise mindre kjtt jeg ogs:)

Anette

27.07.2015 kl.20:57

den sg veldig god ut:)

Ha en riktig fin kveld <3

Little Miss Sunshine

28.07.2015 kl.08:22

spisogspar: Takk! S bra :-)

Little Miss Sunshine

28.07.2015 kl.08:22

Anette: Takk :-)

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

Kategorier