International Pancake Day

I dag er det den internasjonale pannekakedagen, og da ble middagsvalget enkelt: Pannekaker! Tidligere har jeg brukt den samme gamle og veldig simple oppskriften gang p gang, men i dag tenkte jeg at jeg skulle prve noe nytt. Jeg var ikke s dristig at jeg prvde meg p kinesiske pannekaker eller noe (fant mange rare oppskrifter), men det ble pannekaker med cottage cheese i. I tillegg brukte jeg frosne blbr og laget litt syltety, og s hadde vi selvflgelig bacon, type smrett, som er et MUST nr det er pannekaker p menyen.

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften p godt.no, men gjorde rra litt strre og tilsatte litt vaniljesukker og havregryn i tillegg til det som str. Siden jeg er allergisk mot egg brukte jeg No Eggs eggerstatter tilsvarende de 4 eggene i oppskriften.

Dette ble til ca. 8 pannekaker ("cirka" fordi jeg egentlig ikke husker hvor mange det ble):

  • 1 boks cottage cheese (mager kan sikkert ogs brukes om du foretrekker dt)
  • ca. 2 dl melk
  • ca. 200 g mel
  • 4 egg/tilsvarende mengde eggerstatning
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 4 ss sukker
  • 3 ss vaniljesukker
  • smr til steking

Cottage cheese har jeg virkelig ikke vent meg til. Det er s klumpete og rart! Samtidig er det godt for deg OG det smaker godt, s jeg m nok bare komme over konsistensproblemet mitt.

Pannekakerre er ikke akkurat hjernekirurgi, men om du er i tvil om hva du skal gjre:

1. Visp cottage cheese, melk, egg (eller eggerstatning) og litt salt godt sammen i en bolle.

2.Rr inn siktet mel, sukker og bakepulver.

3. Stek p ca. middels varme (de blir litt tykke, men det er bare fint).


Oi, s... Ekkelt?


S litt bedre ut p denne siden, gitt! (men det blir bra p begge sider, lover)

Jeg synes denne rra var MYE mer samarbeidsvillig enn den jeg vanligvis bruker. A) Den trenger ikke svelle, ergo det tar kortere tid. B) Kjempelett steke! C) Kjempefin farge og tekstur selv om jeg ikke har i egg. Det eneste som var er at cottage cheesen - som IKKE lser seg opp i rra - kan sette seg litt fast i pannen, men om du bruker smr til steke i burde ikke dette vre noe problem. Jeg mtte heller ikke bruke like mye smr som tidligere, som jo ogs er bra!

Jeg serverte pannekakene med smrettbacon og hjemmelaget blbrsyltety. Alts, man tar frosne blbr, koker dem i en kjel (fjerner kanskje litt vann), tilsetter sukker og kanskje litt maisennamel om konsistensen er for tynn, og voil! Syltety. Det var ordentlig godt og ikke minst veldig enkelt.



Today's the International Pancake Day, so of course I made pancakes for dinner! I tried a new batter with cottage cheese in it, and it turned out really great - even better than my old recipe. With bacon and blueberry jam - the latter was homemade - it tasted just like pancakes should taste. Yum!

9 kommentarer

Madde K.K

17.02.2015 kl.19:54

Naam!

nsker deg en herlig uke :)

SUNNIVA

17.02.2015 kl.22:29

, s godt! elsker pannekaker :)

Egeo

17.02.2015 kl.22:38

Et tips er bruke stavmixer eller blender s blir cottagecheesen helt smooth.

Pink Drink - A girls life

18.02.2015 kl.11:16

nam!

Little Miss Sunshine

18.02.2015 kl.11:56

Madde K.K: Takk, du ogs! :-)

Little Miss Sunshine

18.02.2015 kl.11:57

sunniva: Samme her, men det er s sjelden at jeg lager det s da blir det eeekstra godt nr det frst blir :-)

Little Miss Sunshine

18.02.2015 kl.11:58

Egeo: Syntes ikke det var noe problem ettersom klumpene smeltet under steking, men takk for tips!

Little Miss Sunshine

18.02.2015 kl.11:58

Pink Drink: :-)

Iselin Rene

18.02.2015 kl.21:45

Det s godt ut :)

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits