Beatles

I helga har den norske filmen Beatles premiere på kino. Filmen er basert på boka ved samme navn av Lars Saabye Christensen og handler om de fire vennene Kim, Seb, Gunnar og Ola og om hvordan det er å være ungdom i Oslo på 60-tallet.


(p3.no)

Filmen er altså inne i sin første visningshelg, men jeg og mannedyret var så heldige at vi fikk gratisbilletter til førpremiere nå på tirsdag gjennom Kinosonen i Trondheim. På denne spesialvisningen var produsent Jørgen Storm Rosenberg og hovedrolleinnehaver Louis Williams der for å introdusere filmen, og vi fikk et lite innblikk i castingprosessen, det å få tak i filmmusikk og hvordan en 16-åring i 2014 skal "bli" en 16-åring på sekstitallet.


Fra venstre: Gunnar (spilt av Ole Nicolai Myrvold Jørgensen), Kim (Louis Williams),
Ola (Halvor Tangen Schultz) og Seb (Håvard Jackwitz) (p3.no)

Jeg likte denne filmen skikkelig godt. Jeg synes de unge skuespilleren gjorde veldig gode figurer på lerretet, og alt var bare veldig fint. Selve stemningen var akkurat slik jeg forventet meg, og klær, hår, talemåtet, alt var helt i tråd med mitt bilde av sekstitallet. Og så filmmusikken. Jeg elsker The Beatles, og selvfølgelig var musikken deres i hovedsetet på en film som Beatles. Denne norske produksjonen er faktisk den første filmen i verden som bruker The Beatles sin originalmusikk i så stor grad, og det er neimen ikke verst!

Det skal sies at jeg ikke har lest boken, men det skal jeg gjøre så fort jeg rekker det. Det er selvfølgelig en del som er kuttet, noe som veldig ofte er nødvendig i prosessen fra bok til film, men mannedyret mitt (som har lest boken) likte den også veldig godt, så jeg tror det skal gå bra uansett om man kjenner originalhistorien eller ikke. Om du skal på kino i helga bil jeg derfor anbefale Beatles på det sterkeste :-)I was at the pre-premiere of the Norwegian movie "Beatles" this Tuesday, and it premiered yesterday in cinemas all over Norway. It is based on the book "Beatles" by Norwegian author Lars Saabye Christensen and tells the story of Kim, Ola, Gunnar and Seb and how it was growing up in Oslo during the '60s. I liked the movie a lot, the actors were wonderful and everything was so in line style-wise with the sixties. I love The Beatles, so of course the soundtrack was wonderful, as they actually used original music. This production is actually the first movie to use this amount of original Beatles music! And it's Norwegian!

As it is based on a book, those who have read the book will most likely miss some parts, but that's a natural thing when adapting a book to the screen. I haven't read the book, so I didn't miss anything and thought it was great, but so did my boyfriend and he has read the book. So, if you're in Norway and wants to go see a movie sometime soon, go see "Beatles" - it's great! :-)

10 kommentarer

Thealinni.blogg.no

30.08.2014 kl.10:14

Den virker så bra! Vil virkelig se den:)

Caroline

30.08.2014 kl.10:17

Elsker the beatles, men vet ikke helt hva jeg mener om boken tbh.. måtte slutte midt i, synes den ble så langvarig på en måte. :sss

Anette

30.08.2014 kl.10:22

Den har jeg så lyst til å se :)

Anja

30.08.2014 kl.11:04

En av mine favorittbøker på norsk, må leses! Også må vel jeg få sett filmen :)

siribokoholiker

30.08.2014 kl.20:34

Denne filmen har jeg veldig lyst til å se og i tillegg føler jeg at jeg må se den. haha :D Er ikke i direkte slekt med Håvard, men min stebestefar er hans ekte bestefar :D Så er veeeldig spent på ferdighetene hans ;) Men jeg vil lese boka før jeg ser filmen, haha!

- Siri

Little Miss Sunshine

02.09.2014 kl.16:22

Thealinni.blogg.no: Gjør det! :-D

Little Miss Sunshine

02.09.2014 kl.16:22

Caroline: Jeg har som sagt ikke lest boka, men filmen var ikke på noen måte langvarig, så kanskje du liker den bedre? :-)

Little Miss Sunshine

02.09.2014 kl.16:22

Anette: Gjør det! :-)

Little Miss Sunshine

02.09.2014 kl.16:23

Anja: Ja, det burde du :-) Også burde jeg lese boka.

Little Miss Sunshine

02.09.2014 kl.16:24

siribokoholiker: Nei, så gøy! :-) Skal lese boka jeg også, siden det var en del som tydeligvis var utelatt fra filmen - jeg ble så nysgjerrig!

Skriv en ny kommentarJULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits