Melkesjokoladekake

Tittelen hres kanskje rar ut, MEN n skal jeg gi dere oppskriften p kake som smaker melkesjokolade - no kidding! Jeg har testet meg frem til den selv ved hjelp av en oppskrift p sjokoladekake uten egg som str iBoller og burritos, kokeboken som blir gitt ut til 10. klassinger i heimkunnskap-faget (det blei alle fall gitt ut slike bker da jeg gikk p ungdomsskolen).

Dette er en enkel kake som kan pyntes med glasur eller noe slikt for den som liker det (jeg er ikke blant dem), men som etter min mening fungerer godt alene. Hvis du heller vil lage muffins er det bare helle rra i muffinsformer i stedet for i en kakeform!

INGREDIENSER

  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker (egentlig 2, men jeg elsker vaniljesmak!)
  • en del sjokopulver (jeg tok ikke ml, men du skal ha oppi SYKT mye for at det skal bli for mye)
  • 2 dl melk
  • 0,75 dl olje (raps eller soya)
  • ca. 1 dl (jeg heiv oppi det lille grannet jeg hadde) vaniljesaus (kan slyfes)
  • ca. en halv plate (50 g) lys kokesjokolade

FREMGANGSMTE
Bland det trre i en bakebolle, hell s oppi vsken og rr godt - unng melklumper! Del opp sjokoladen i passende biter (mine varierte mellom bittesm og hele firkanter) og ha ddet oppi rra. Rr litt mer s sjokoladen fordeler seg mest mulig og hell alt oppi en kakeform. Jeg pleier bruke brdform, for da kan jeg skjre kaken i skiver OG fordi (her kommer et ekstremt lurt tips) ved bruke brdform kan man bare lftekaken ut etter steking!

H! Man trenger ikke vaske formen etterp! For meg som ikke har oppvaskmaskin er dette GULL.

Uansett, for en stund siden (helst fr du startet med alt det andre) skulle du ha satt p ovnen p 175 grader, og nr ovnen er varm setter du formen (uansett hvilken du har valgt) inn p midterste rille og lar den st der en stund. En stund er kanskje ikke s veldig greit forholde seg til, men siden man kan ha rra i flere forskjellige former er det vanskelig si en eksakt steketid. DERFOR kan du gjre slik som meg og stikke et grillspyd/hndtaket p et eller annet inn i kaken nr den ser noenlunde ferdig ut utenp. Om ditt valgte redskap kommer ut igjen uten noe rre hengende fast, da er kaken ferdig. Hvis den blir klissete lar du det st i litt lenger (om du synes den ser litt godt stekt ut opp kan du med fordel flytte det hele til nederste rille).

Som dere ser er jeg litt "lssluppen" p kjkkenet og ser ikke s mye p klokker eller desiliterml, men jeg lykkes med mer eller mindre alt jeg kaster meg over. Ikke for skryte, men denne kaka ble SKIKKELIG god. VELDIG, jeg mener det.

A lot of text that I don't really want to get into translating... Good cake, though!

5 kommentarer

Janne, kommenterer tilbake

06.02.2014 kl.20:08

s godt ut :D

Hanne Elizabeth

06.02.2014 kl.20:27

Mm, s digg ut!

Radiobiler

06.02.2014 kl.21:48

Elsker boller og burritos :D bruker den alltid nr jeg skal lage boller eller sjokoladekake :P

elisebr

13.09.2017 kl.10:53

S god den s ut! :)

Little Miss Sunshine

14.09.2017 kl.08:59

elisebr: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar



JULIE BETTINA

I blog about what I see, hear and wear, about the books I read and the food I make. Oh, and I'm really a mermaid.

Contact: juliebseggen@gmail.com

Follow

Sunnfornuft

2017 Reading Challenge

Julie Bettina has read 5 books toward her goal of 60 books.
hide

Kategorier

hits